Marea Britanie ar putea construi până la șapte centrale nucleare pentru a-și crește semnificativ producția de energie

Marea Britanie ar putea construi până la șapte centrale nucleare pentru a-și crește semnificativ producția de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

Marea Britanie ar putea construi până la șapte centrale nucleare, ca parte a unei extinderi radicale a producției autohtone de energie, după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng, publicației Sunday Telegraph, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Există o lume în care avem șase sau șapte centrale în Marea Britanie” până în 2050, a spus Kwarteng pentru ziar.

Statul român, sub spectrul a două procese internaționale cu producători de gaze CITEȘTE ȘI Statul român, sub spectrul a două procese internaționale cu producători de gaze

Sunday Telegraph a scris că miniștrii au convenit să înființeze un nou vehicul de dezvoltare, numit Great British Nuclear, pentru a identifica locațiile pentru construirea centralelor, pentru a reduce birocrația, a accelera procesul de planificare și a reuni firme private care să conducă fiecare centrală, scrie News.ro.

Acesta a spus că noua strategie de securitate energetică a Marii Britanii, care urmează să fie prezentată joi, este de așteptat să angajeze guvernul să sprijine construcția a cel puțin două noi centrale nucleare mari până în 2030, pe lângă reactoarele modulare mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
centrale nucleare
energie