Ministrul german al Apărării: UE trebuie să discute interzicerea importurilor de gaze din Rusia, după atrocitățile de lângă Kiev

Ministrul german al Apărării: UE trebuie să discute interzicerea importurilor de gaze din Rusia, după atrocitățile de lângă Kiev
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2022

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat duminică că Uniunea Europeană trebuie să discute despre interzicerea importurilor de gaze rusești, după ce oficialii ucraineni și europeni au acuzat forțele ruse de comiterea de atrocități în apropiere de Kiev, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Trebuie să existe un răspuns. Astfel de crime nu trebuie să rămână fără răspuns", a declarat Christine Lambrecht, într-un interviu acordat postului public ARD.

Berlinul a rezistat până acum apelurilor tot mai numeroase de a impune un embargo asupra importurilor de energie din Rusia, spunând că economia sa și cea a altor țări europene sunt prea dependente de acestea.

Rusia asigură 40% din necesarul de gaze al Europei.

Dar Lambrecht a spus că miniștrii UE vor trebui acum să discute despre o interdicție, potrivit unui tweet al ministerului ei.

ONU: Aproape 4,2 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la startul invaziei, cel mai mare aflux de refugiați din Europa după al doilea Război Mondial CITEȘTE ȘI ONU: Aproape 4,2 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la startul invaziei, cel mai mare aflux de refugiați din Europa după al doilea Război Mondial

Ministrul de Externe Annalena Baerbock a cerut duminică, de asemenea, sancțiuni mai dure împotriva Moscovei, dar nu a menționat sectorul energetic.

"Cei responsabili pentru aceste crime de război trebuie trași la răspundere. Vom înăspri sancțiunile împotriva Rusiei și vom ajuta și mai mult Ucraina să se apere", a spus ea pe Twitter.

UE lucrează la sancțiuni suplimentare de ceva timp, dar comisarul pentru Economie Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă că orice măsuri suplimentare nu vor afecta sectorul energetic.

Ucraina a declarat sâmbătă că a preluat controlul complet asupra regiunii Kiev pentru prima dată de când Rusia și-a lansat invazia pe 24 februarie.

Benzina se ieftinește, motorina se scumpește. Diferența de preț s-a dublat în ultimele 2 săptămâni, ajungând la 60 de bani/l CITEȘTE ȘI Benzina se ieftinește, motorina se scumpește. Diferența de preț s-a dublat în ultimele 2 săptămâni, ajungând la 60 de bani/l

Primarul din Bucea, un oraș eliberat la 37 km nord-vest de capitală, a declarat că 300 de locuitori au avut fost ucis de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării a negat acuzația, spunând că imaginile și fotografiile care arată cadavrele din Bucea sunt ”încă o provocare” a Kievului.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, într-o declarație, organizațiilor internaționale precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să li se permită accesul în zonele afectate pentru a documenta în mod independent ceea ce el a descris drept atrocități.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
razboi
importuri gaz
germania