Messer preia Buse Gaz

Messer preia Buse Gaz
scris 12 ian 2018

Grupul energetic german Messer, intrat pe piața românească la jumătatea anilor ’90, odată cu primele livrări de gaze către clienți prin instalații de aprovizionare cu gaze industriale, preia firma de livrări gaze Buse Gaz din România.

Tranzacția este analizată de Consiliul Concurenței.

În 2015 era anunțat că experții Consiliul Concurenței analizează preluarea Buse Gaz de către Linde Gaz România.

În 2016, cu 60 de angajați, Buse Gaz a avut afaceri de 23 milioane lei și o pierdere de 2,4 milioane lei. Ultimul an profitabil al firmei a fost 2012.

Fondat în 1898, Messer Group furnizează gaze industriale în Europa de Vest, Europa Centrală, Europa de Sud-Est, China, Vietnam și Peru.

Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție - Un partener al lui Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euro

Cu circa 5.110 angajați, grupul a avut în 2016 vânzări de 1,1 miliarde euro și un profit de 252 milioane euro.

În România, cu aproape 100 de angajați, Messer a avut în 2016 afaceri de 71,9 milioane lei și un profit net de 9,5 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
consiliul concurentei
gaze industriale
preluare
buse
messer
linde