Michele Abbate îl înlocuiește pe Michele Grassi la șefia furnizorilor de energie și gaze locali din grupul Enel

Michele Abbate îl înlocuiește pe Michele Grassi la șefia furnizorilor de energie și gaze locali din grupul Enel
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2017

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale deținuți în România de grupul italian de utilități Enel, Enel Energie Muntenia și Enel Energie, au un nou director general, în persoana italianului Michele Abbate, cu experiență de peste 25 de ani în grup, pe zona de vânzări și customer care, care îl înlocuiește în funcție pe conaționalul Michele Grassi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Parcursul său profesional a început în anul 1992, în zona de business dedicată managementului clienților. Ulterior, el a deținut o serie de poziții-cheie la nivel de grup, precum Head of Center Italy Commercial Unit, Head of the Market Division/Customer Management, Head of Phone and Web Channel, având ca principale obiective transformarea canalului de service într-un canal comercial, cea mai recentă poziție deținută fiind cea de Head of Sales pentru zona de centru a Italiei. Michele Abbate deține un doctorat în economie în cadrul Universității din Palermo și este absolvent al Leadership Programme din cadrul Luiss Business School precum și al Accelerated Development Programme la London Business School", se arată într-un comunicat al Enel.

În calitate de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Michele Abbate va gestiona strategia generală de business, cu accent pe extinderea portofoliul de soluții, și va coordona, de asemenea, activitățile de furnizare și vânzare ale grupului Enel în România, dar și diviziile de customer care și servicii cu valoare adăgată, cu obiectivul de a dezvolta o gamă variată de oferte atât pentru clienții existenți, cât și pentru cei noi, precizează grupul italian.

Implicații pentru discounturile acordate clienților de toate companiile dominante, după decizia surprinzătoare a CJUE în favoarea Intel CITEȘTE ȘI Implicații pentru discounturile acordate clienților de toate companiile dominante, după decizia surprinzătoare a CJUE în favoarea Intel

Cele două companii dețin o cotă de piață de 14% pe piața concurențială de energie electrică, potrivit ultimelor date ale Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), din luna mai 2017, conferind Enel prima poziție pe piața concurențială a electricității din România, se mai spune în comunicat.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu 2,8 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale. Cele două companii au anunțat recent atingerea pragului de 500.000 de clienți rezidențiali pe piața concurențială de energie electrică și continuă transformarea în furnizori integrați de utilități și servicii.

"Michele Luigi Grassi, cel care a deținut anterior poziția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia, a decis să urmeze alte oportunități profesionale în afara grupului Enel".

Juncker vrea un ministru UE al Finanțelor, ci nu unul al zonei euro, și un Fond Monetar European CITEȘTE ȘI Juncker vrea un ministru UE al Finanțelor, ci nu unul al zonei euro, și un Fond Monetar European

Grupul italian Enel a obținut venituri de 554 milioane de euro din activitățile din România în primele șase luni din 2017, cu 8% (40 milioane euro) mai mari raportat la perioada similară a anului trecut, însă profitul înainte de taxe s-a micșorat cu o treime, în condițiile în care pe segmentul de retail a înregistrat pierderi.

Enel a raportat un profit înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA) în România de 114 milioane de euro după prima jumătate a anului, în scădere cu 30% de la 164 milioane de euro în intervalul ianuarie-iunie 2016, evoluție determinată în principal de intrarea pe pierdere a segmentului de retail. Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) din operațiunile din România s-a redus cu 55%, de la 102 milioane de euro la 46 milioane de euro.

În aprilie, Enel a anunțat că filiala sa Enel Investment Holding BV (EIH), deținută în totalitate de către Enel, a finalizat achiziția unui pachet de 13,6% din acțiunile E-Distribuție Muntenia (EDM) și Enel Energie Muntenia (EEM) de la SAPE SA, compania de stat care administrează deținerile publice în mai multe companii, pentru o sumă totală de circa 401 milioane euro, stabilită în urma unui arbitraj internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel energie
enel energie muntenia
pret energie electrica
furnizare energie electrica
furnizare gaze naturale
pret gaze naturale