Guvernul continuă goana după bani: după Romgaz, Conpet și Transelectrica, atacă și Transgaz

Guvernul continuă goana după bani: după Romgaz, Conpet și Transelectrica, atacă și Transgaz
scris 13 sep 2017

Guvernul a cerut și Transgaz să convoace Adunarea Generală a Acționarilor, pentru a plăti dividende de 171 milioane lei. Astfel de solicitări au fost transmise în ultimele zile și către Transelectrica, Romgaz și Conpet.

EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noi companii de stat, scutite de obligația unui management corporativ. Senatorii au scutit deja TAROM, RA-APPS și alte companii neperformante

OUG nr. 29/2017, adoptată anul acesta de Guvern tocmai pentru a-și putea majora suma încasată din dividende de la companiile pe care le controlează, prevede că aceste societăți pot da dividende acționarilor și din rezervele financiare constituite, precum și din rezultatul pozitiv reportat al anilor trecuți, nu doar din profitul curent, așa cum prevedea legislația anterior în vigoare.

Demersul Ministerului Energiei reflectă "foamea de bani" a Guvernului în prag de rectificare bugetară și este de așteptat ca, în perioada următoare, acesta să adreseze solicitări similare de dividende suplimentare și altor companii de stat, în special celor din energie, care sunt cele mai profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet
dividende