Minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor primi câte trei prime anuale majorate la 1.100 de lei

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia vor primi câte trei prime anuale majorate la 1.100 de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2018

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a semnat un nou Contract Colectiv de Muncă cu federațiile naționale reprezentative, în urma finalizării negocierilor purtate. Acesta prevede, între altele, că cele trei prime anuale acordate pentru sărbătorirea Paștelui, Crăciunului și zilei meseriei au fost majorate la valoarea de 1.100 lei, reprezentând un adaos cumulat în suma de 350 lei pentru fiecare salariat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un alt beneficiu financiar acordat salariaților, pentru prima dată de la înființarea CE Oltenia, este indexarea grilei de salarizare cu 19,9%, arată un comunicat publicat pe site-ul societății.

De asemenea, se va acorda un spor de fidelitate pentru încă peste 1.200 de salariați care nu beneficiau de acest spor anterior negocierilor, scrie News.ro.

A fost majorată și cota de combustibil alocat cu 100 lei pentru fiecare salariat.

Unii văd totuși profit: O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, dar cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro. Cumpărătorul spune că și-a asigurat acum mangan pe minimum 20 de ani CITEȘTE ȘI Unii văd totuși profit: O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, dar cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro. Cumpărătorul spune că și-a asigurat acum mangan pe minimum 20 de ani

”Este de mentionat ca, anterior negocierilor CCM, au beneficiat de armonizari salariale peste 75% din numarul total de angajati, reprezentand un efort financiar din partea companiei de circa 25 milioane lei, iar ca urmare a procesului de negociere, vor fi repartizate inca 25 milioane lei pentru armonizari salariale”, informează compania.

Oficialii producătorului de energie spun că inclusiv salariații care au participat la protestul de la cariera Lupoaia, pe 21 martie, au beneficiat de acordarea unui spor de fidelitate în cuantum de 10% din salariul de bază, precum și de majorări salariale în medie de 350 lei/salariat.

Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2017 cu un profit estimat de circa 200 milioane lei.

În 2016, compania a avut pierderi de 139,8 milioane lei.

Ultimul an când a realizat profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei.

Complexul Energetic Oltenia a realizat anul trecut o producție de 15 TWh energie electrică, însemnând în medie 24% din producția totală de energie a României. Față de anul anterior, producția de energie a companiei a crescut cu peste 11%. În anul 2016, CE Oltenia a realizat o producție de energie electrică de 13,5 TWh.

De asemenea, producția de cărbune realizată anul trecut de CE Oltenia a fost de peste 22,5 milioane tone, în creștere cu circa 11,5% față de anul 2016, cele mai mari livrări de lignit înregistrându-se de la exploatările miniere EMC Roșia-Rovinari, EMC Motru și EMC Jilt.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deține 77,15% din acțiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acțiuni. Restul acțiunilor aparțin Electrocentrale Grup (0,84%) și Societății pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia