Ministerul de interne rus investighează o fraudă de 34 milioane de dolari la Gazprom Neft

Ministerul de interne rus investighează o fraudă de 34 milioane de dolari la Gazprom Neft
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 9 feb 2017

Mai mulți oficiali și angajați ai unei firme care acționa în numele Gazprom Neft (companie prezentă, indirect, și pe piața românească, prin Gazprom Petrol Stations) sunt anchetați de ministerul rus al afacerilor interne pentru o presupusă fraudă de 2 miliarde de ruble (34 milioane de dolari).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gazprom Neft este o companie care face parte din grupul Gazprom și care se ocupă cu exploatarea și rafinarea petrolului. Ea este acționar majoritar al NIS Gazprom Neft (cu sediul în Serbia), companie care desfășoară activități și în România, prin intermediul Gazprom Petrol Stations, dar care deține și mai multe perimetre petroliere în vestul României.

Potrivit publicației ruse Kommersant, investigația deschisă de ministerul de interne rus vizează “persoane neidentificate” din board-ul de conducere, dar și angajați ai companiei partenere Service-terminal, care se ocupa cu plata taxelor vamale ale Gazprom Neft.

Investigatorii susțin că Service-terminal a primit de la Gazprom Neft, în 2011, 58 de miliarde de ruble, ca urmare a semnării unui contract de furnizare de servicii vamale. Suma nu apare integral în actele contabile ale companiei, nu mai puțin de 2 miliarde de ruble (34 milioane de dolari) evaporându-se. În plus, înainte de a-și cere insolvența, Service-terminal a efectuat plăți către firme cu sediul în paradisuri fiscale sau a împrumutat cu bani alte companii, care nu și-au mai plătit apoi datoriile contractate de la Service-terminal.

Aceasta nu este singura sumă pe care gigantul rus încearcă să o recupereze de la fostul său partener de afaceri. Gazprom Neft a apelat la o curte de arbitraj pentru a obține și alte 10 miliarde de ruble, plăți efectuate în avans pentru serviciile oferite de Service-terminal.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gazprom neft
frauda
servicii