Ministerul Energiei: România a înregistrat un consum-record de energie electrică pentru ultimii 15 ani

Ministerul Energiei: România a înregistrat un consum-record de energie electrică pentru ultimii 15 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2017

Secretarul de stat din Ministerul Energiei Corina Popescu a declarat miercuri că Dunărea a ajuns la un debit minim al ultimilor zece ani, de 1.900 metri cubi pe secundă, ceeea ce a redus producția de electricitate îăn cele două mari hidrocentrale într-un moment de vârf de consum pentru România, dar a dat asigurări că situația „este gestinabilă”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Producția de energia electrică a înregistrat un maxim instantaneu cu câțiva MW sub 10.000 MW, „care este considerat un maxim în ultimii 15 ani, de consum energie electrică”, potrivit reprezentanților ministerului.

„Încercăm să analizăm o prognoză cât mai exactă a nivelului apei pe Dunăre. Într-adevăr, este la valoarea cea mai mică din ultimii zece ani, în momentul de față este în jur de 1.900 metri cubi pe secundă, vorbesc de Baziaș. Este ger în toată Europa. (...) Lucrurile sunt gestionabile”, a precizat secretarul de stat, în urma comandamentului de miercuri de la Dispeceratul Energetic Național.

Debitul scăzut al Dunării a generat reducerea producției de electricitate la cele două centrale hidroelectrice de pe fluviu, Porțile de Fier I și Porțile de Fier II (Gogoșu), însă, deocamdată, situația este gestionabilă, scrie News.ro.

Un nivel critic ar fi dacă se atinge un debit de 1.500 mc pe secundă. „Mai avem spațiu până atunci, nu sunt momente de îngrijorare”, a subliniat Corina Popescu.

Metrorex ar putea limita accesul călătorilor în stații CITEȘTE ȘI Metrorex ar putea limita accesul călătorilor în stații

Oficialul Ministerului Energiei spune că autoritățile analizează în permanență nivelul stocului și nivelul apei de pe Dunăre.

În prezent, mai există peste 2.000 de locuințe nealimentate cu energie electrică în zonele afectate de ninsori și viscol.

„Suntem mobilizați. Sunt echipe în teren care intervin. De dimineață aveam peste 10.000 consumatori întrerupți, acum, la această oră, au scăzut la 2.000 și ceva de consumatori, deci sunt peste 8.000 de consumatori care au fost realimentați”, a afirmat Popescu.

Secretarul de stat a precizat că grupurile de la Complexul Energetic Oltenia „funcționează” și că au fost zile în care au funcționat toate cele 11 grupuri ale producătorului de energie.

În plus, nu sunt semnale de alarmă la nicio țară vecină României, a mai spus oficialul.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
consum record