Ministerul Energiei schimbă conducerea Conpet

Ministerul Energiei schimbă conducerea Conpet
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Ministerul Energiei a schimbat cinci membri în Consiliul de Administrație al transportatorului național de țiței Conpet, între care și Liviu Ilași, actualul director general al companiei, și a numit șapte administratori provizorii prin metoda votului cumulativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mandatul de patru ani al lui Liviu Ilași la conducerea Conpet expiră pe 6 decembrie, acesta urmând să fie înlocuit de Ministerul Energiei, spun surse oficiale pentru News.ro.

În ședința de marți a acționarilor, Constantin Văduva a fost ales în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al societății, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

De asemenea, au fost numiți prin vot cumulativ șapte administratori provizorii: Constantin Văduva, Manuela - Petronela Stan – Olteanu, Constantin - Ciprian Iacob, Antonio - Adrian Spînu, Claudiu - Aurelian Popa, Radu Bugică și Răzvan Ștefan Lefter.

Fostul șef al Fiscului Bogdan Stan renunță la postul de administrator al Romgaz. Profit.ro a prezentat neregulile găsite în companie de inspectorii Guvernului CITEȘTE ȘI Fostul șef al Fiscului Bogdan Stan renunță la postul de administrator al Romgaz. Profit.ro a prezentat neregulile găsite în companie de inspectorii Guvernului

”Sunt considerați revocați următorii membri ai Consiliului de Administrație: Ilași Liviu, Weiler Dan, Meșca Darius – Dumitru, Chiriac Cristiana, Gheorghe Roxana – Elena. Aceștia nu au fost reconfirmați ca urmare a aplicării metodei votului cumulativ, mandatul lor încetând pe cale de consecință la data prezentei AGOA”, arată comunicatul Conpet.

Durata mandatului administratorilor provizorii numiți este de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecție prevăzută în O.U.G. nr. 109/ 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Conpet a realizat în primele nouă luni un profit net în creștere cu 11,2%, la 63,11 milioane lei, de la 56,74 milioane lei în perioada similară din 2016, în timp ce cifra de afaceri a fost de 282,5 milioane lei, în scădere cu 0,1% față de nouă luni 2016 (282,8 milioane lei).

Veniturile din exploatare au înregistrat o ușoară creștere, de circa 1%, de la 305,43 miloane lei în 2016 la 308,14 milioane lei în acest an.

Cantitatea totală transportată în perioada ianuarie – septembrie a fost mai mică cu 225.000 tone față de aceeași perioadă a anului 2016, ca urmare a scăderii cererii pentru serviciul de transport la rafinării.

Valoarea totală a programului de investiții al Conpet pentru acest an este de 64,26 milioane lei.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 58,71% din acțiuni.

Compania are circa 1.700 de salariați, este listată la Bursa de Valori București (BVB) cu simbolul COTE și are o valoare de piață 862,28 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
conpet