Ministerul Energiei vrea alegerea unui nou Consiliu de Administrație la Electrica, prin metoda votului cumulativ

Ministerul Energiei vrea alegerea unui nou Consiliu de Administrație la Electrica, prin metoda votului cumulativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2017

Ministerul Energiei vrea ca membrii Consiliului de administrație al furnizorului și distribuitorului de energie Electrica să fie aleși prin metoda votului cumulativ și a cerut în acest sens suplimentarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 26 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Board-ul are șapte membri, din care patru trebuie să fie independenți, scrie News.ro.

”În data de 21 septembrie, societatea energetică Electrica a primit o solicitare privind completarea ordinii de zi a ședinței Adunării Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA) din data de 26 octombrie, ora 10:00 (ora României), formulată de către Ministerul Energiei în numele statului român, în calitate de acționar deținând 48,78% din capitalul social al societății”, arată un raport transmis vineri de Electrica.

“GAZ DE ROMÂNIA” - soluția într-o “Eră de Aur” CITEȘTE ȘI “GAZ DE ROMÂNIA” - soluția într-o “Eră de Aur”

Ministerul Energiei propune totodată ca durata mandatului administratorilor aleși prin aplicarea metodei votului cumulativ să fie de patru ani.

Grupul Electrica a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Electrica a obținut venituri operaționale de 1,44 miliarde lei, în scădere cu 5% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Totodată, compania a distribuit 4,6 TWh de energie electrică, în creștere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori.

Grupul Electrica are 3,68 milioane de clienți și a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creștere cu 2,6% față de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acționar majoritar, iar în consiliul de administrație mai deține doar trei din șapte locuri. Totuși, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acționar, cu o deținere de 48,78%.

Electrica are în prezent o valoare de piață de 4,49 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
electrica