Ministrul Economiei: Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată. Transgaz trebuie să termine gazoductul Ungheni-Chișinău

Ministrul Economiei: Preluarea Vestmoldtransgaz a fost finalizată. Transgaz trebuie să termine gazoductul Ungheni-Chișinău
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2018

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a anunțat vineri că preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz a fost finalizată joi, 6 septembrie, după ce, la Chișinău, documentele finale ale tranzacției au fost semnate de către autoritățile din Republica Moldova și reprezentanți ai Eurotransgaz, societatea subsidiară a Transgaz în Republica Moldova. Andrușcă a subliniat că Transgaz trebuie să se concentreze pentru a termina la termen gazoductul Ungheni-Chișinău.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna martie a acestui an, la Chișinău, a fost semnat contractul de privatizare a transportatorului de gaze Vestmoldtransgaz, Transgaz fiind noul proprietar, scrie News.ro

Joi, ceremonia de semnare a avut loc în prezența Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, a ministrului Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici și a directorului general al Transgaz, Ion Sterian.

Alegerea unui consorțiu care să se ocupe de listarea Hidroelectrica - pregătită pentru această lună. Când va fi listarea CITEȘTE ȘI Alegerea unui consorțiu care să se ocupe de listarea Hidroelectrica - pregătită pentru această lună. Când va fi listarea

Ministrul Economiei a felicitat Transgaz pentru finalizarea cu succes a procedurii de preluare a Vestmoldtransgaz și a spus că energia companiei trebuie să se concentreze pe finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chișinău.

“Preluarea Vestmoldtransgaz a fost o etapă importantă și pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei. Îl felicit pe directorul general Ion Sterian și întreaga sa echipă și adresez călduroase mulțumiri autorităților de la Chișinău, în special ministrului Gaburici și echipei sale, pentru sprijinul acordat părții române. Finalizarea cu succes a acestei etape este o reușită, însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche: greul și munca de-abia acum încep. Mă aștept ca Transgaz să-și dedice atenția și energia pentru finalizarea, la termen, a gazoductului Ungheni-Chișinău, care reprezintă pasul următor în dezvoltarea strategică a Transgaz”, a spus Andrușcă.

Ministrul a mai spus că relevanța implicării Transgaz în achiziționarea Vestmoldtransgaz este legată de finanțarea, construcția și exploatarea interconectării Iași-Ungheni în condiții de predictibilitate și siguranță. În plus, prin crearea premiselor necesare construirii gazoductului Ungheni – Chișinău, care va conduce la extinderea activității Transgaz în Republica Moldova, Transgaz își va reconfirma statutul de jucător regional, potrivit ministrului.

“Această privatizarea are și o importanță simbolică personală, pentru mine. De la preluarea mandatului de ministru al Economiei și până în prezent, aceasta este a treia promisiune majoră îndeplinită, după ce statul român a redevenit acționar majoritat la șantierul naval din Mangalia și după începerea construcției efective la proiectul BRUA. Mi-am propus mereu vorbesc mai puțin, dar să fac mai mult și sunt bucuros că strategia aleasă de la bun început a dat roade atât de importante”, a spus ministrul.

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a afirmat că finalizarea preluării Vestmoldtransgaz a avut loc conform calendarului convenit prin contract și în acord cu deciziile acționarilor.

”A fost rezultatul unui proces extrem de complex, iar ambele părți au făcut eforturi substanțiale pentru realizarea acestui obiectiv. De acum încolo, Transgaz se concentrează să ducă la bun sfârșit proiectul gazoductului Ungheni-Chișinău, care presupune o conductă de aproximativ 120 km, 4 stații de reglare-măsurare a presiunii gazelor naturale, un nod de măsurare gaze bidirecțional și construcția unui complex administrativ”, a spus Sterian.

viewscnt
Afla mai multe despre
vestmoldtransgaz
transgaz