Nicușor Dan vrea să auditeze energetic Arena Națională. Predecesor: ″Consumă cât tot Sectorul 3!″

Nicușor Dan vrea să auditeze energetic Arena Națională. Predecesor: ″Consumă cât tot Sectorul 3!″
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 mar 2023

Primăria Capitalei se pregătește să comande un audit energetic al Arenei Naționale din București, cel mai mare stadion din țară, care să propună și soluții de reducere a consumului de energie electrică și termică al acestuia, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se vrea ca, în urma auditului, să fie angajate investiții în instalarea la Arena Națională a unor sisteme alternative proprii de producție de energie electrică și termică, de preferat din surse regenerabile.

ULTIMA ORĂ ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ASF ia în calcul plafonarea tarifelor RCA

Se mai are în vedere efectuarea de lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat ale stadionului, montarea de sisteme de management energetic integrat al clădirilor ce compun Arena Națională și pregătirea lor pentru implementarea de soluții energetice inteligente, prin crearea unui așa-numit ″hub energetic zonal″.

În 2011, la inaugurare, primarul general de atunci al Capitalei, Sorin Oprescu, declara că ″Timp de 90 de minute, National Arena consumă cât tot Sectorul 3 din București într-o noapte″ și că ″Numai ca să aprinzi și să stingi luminile pe stadion pentru 90 de minute costă 60.000 de euro″.

FOTO Investigații lansate pe teren la Autostrada Lugoj - Deva CITEȘTE ȘI FOTO Investigații lansate pe teren la Autostrada Lugoj - Deva

Arena Națională are o capacitate de 55.000 de spectatori și a costat circa 235 milioane euro.

Stadionul are o suprafață de 108.000 mp și o înălțime de șase etaje. Construcția include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare, 40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferințe și restaurante.

viewscnt
Afla mai multe despre
arena nationala consum energie
arena nationala audit energetic
arena nationala costuri