PPC crește pe bursă după anunțul privind achiziția Enel România. Acțiunile Enel scad

PPC crește pe bursă după anunțul privind achiziția Enel România. Acțiunile Enel scad
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 mar 2023

Acțiunile Public Power Corporation (PPC) cresc cu aproape 3% pe bursa de la Atena joi, în urma acordului privind achizița afacerilor Enel din România, care ar urma să propulseze compania greacă de utilități pe primul loc în topul companiilor energetice din Europa de Sud-Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

PPC a agreat preluarea activelor din România ale grupului italian Enel în schimbul sumei de 1,26 miliarde de euro, într-o tranzacție ce evaluează Enel România la 1,9 miliarde de euro, cu tot cu datorii.

În jurul orei 15:30 (ora României), acțiunile PPC se apreciau cu 2,94%, la 8,22 euro, după un avans de 4,4% miercuri, când au apărut primele informații în presă privind încheierea acordului.

DOCUMENT De ce cumpără grecii Enel România. PPC promite că nu va da pe nimeni afară și se bazează pe relaxarea supraimpozitării din energie CITEȘTE ȘI DOCUMENT De ce cumpără grecii Enel România. PPC promite că nu va da pe nimeni afară și se bazează pe relaxarea supraimpozitării din energie

Tot miercuri, Fitch Ratings a confirmat calificativul pe termen lung al PCC la 'BB-', cu perspectivă stabilă, luând în considerare și achiziția potențială a Enel România.

PPC intenționează să finanțeze achiziția activelor Enel din România printr-o combinație de datorii și capitaluri proprii, din care 800 de milioane de euro vor proveni dintr-o finanțare deja garantată, disponibilă sub forma unui împrumut de 485 milioane euro pe 5 ani de la băncile grecești, precum și a unui împrumut de 315 milioane euro de la băncile internaționale.

Acțiunile Enel consemnau un declin de 0,62% pe bursa de la Milano la ora menționată, până la prețul de 5,29 euro/unitate.

Grupul italian a anunțat că se așteaptă la un impact negativ de aproximativ 1,4 miliarde de euro asupra profitului net în 2022-2023. În același timp, datoriile nete sunt estimate să scadă cu circa 1,7 miliarde de euro.

De la începutul anului, acțiunile Enel au pierdut aproximativ 8% din valoare, în timp ce titlurile PPC s-au apreciat cu 25%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc
enel
achizitie enel romania
actiuni ppc bursa
vanzare enel romania