Norvegia: Exporturile de gaze naturale prin conducte, aproape de un nou nivel record în 2022

Norvegia: Exporturile de gaze naturale prin conducte, aproape de un nou nivel record în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2023

Exporturile de gaze naturale prin conducte ale Norvegiei au crescut cu 3,3% în 2022, aproape de un nou nivel record, statul scandinav majorând semnificativ livrările, pentru a înlocui gazele rusești, a anunțat operatorul sistemului de conducte, Gassco, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În total, Gassco a livrat anul trecut 116,9 miliarde meri cubi (bcm) prin rețeaua sa de gazoducte de 8.800 kilometri, față de 113,2 bcm în 2021 și 107 bcm în 2020, scrie Agerpres.

TABEL OMV Petrom a efectuat cea mai mare scumpire a benzinei și motorinei din acest an CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom a efectuat cea mai mare scumpire a benzinei și motorinei din acest an

Este al doilea cea mai ridicat volum anual din istoria Norvegiei, fiind depășit doar de cantitatea de 117,4 bcm livrată în 2017.

"Războiul din Ucraina a dus la majorarea cererii pentru livrările stabile și fiabile de gaze naturale, iar producția de gaze a Norvegiei este vitală pentru satisfacerea nevoilor Europei de energie", a afirmat directorul general al Gassco, Frode Leversund.

Norvegia exportă în principal gaze prin conducte către terminalele din Marea Britanie, Germania, Franța și Belgia, iar la finalul lui 2022 a inaugurat o nouă conductă către Polonia, via Danemarca.

Anul trecut, livrările către Germania au crescut cu 11%, iar cele către Franța cu 4,7%. În schimb, livrările către Marea Britanie au scăzut cu 11,7%, a informat Gassco. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
norvegia