Nova Power&Gas ridică o centrală pe gaze la Câmpia Turzii și mai are în plan încă una, de aproape 10 ori mai mare

Nova Power&Gas ridică o centrală pe gaze la Câmpia Turzii și mai are în plan încă una, de aproape 10 ori mai mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2020

Nova Power&Gas, distribuitorul și furnizorul de gaze naturale din grupul E-INFRA, controlat de antreprenorii clujeni Teofil Mureșan, Simion Mureșan și Marian Pantazescu, a început lucrările de construire a primei centrale electrice pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea investiției este estimată la 7 milioane euro.

"Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generație, cu o eficiență crescută și o ridicată flexibilitate operațională. Centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW, iar acesta este doar primul nostru pas. Tot în Câmpia Turzii intenționăm să ridicăm și o centrală electrică pe bază de gaze naturale cu o capacitate de peste 100 MW. Și nu ne oprim aici, pentru că în viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producția în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate și un impact minim asupra mediului înconjurător", a declarat CEO-ul Nova Power&Gas, Mircea Bica.

Societe Generale închide 600 de sucursale în Franța până în 2025 CITEȘTE ȘI Societe Generale închide 600 de sucursale în Franța până în 2025

Proiectul include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale, dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, precum și extinderea rețelei de distribuție de 20kV.

Lucrările sunt executate de către firma Electrogrup, de asemenea parte a E-INFRA, acestea demarând în prima parte a lunii decembrie și fiind programate să dureze 5 luni.

"Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul și care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii", a menționat directorul general al Electrogrup, Adrian Florea.

O vulnerabilitate de iOS a permis hackerilor să acceseze rețelele wireless CITEȘTE ȘI O vulnerabilitate de iOS a permis hackerilor să acceseze rețelele wireless

Centrala va fi localizată în parcul industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6 MW deținut de Nova Power&Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zonă.

"Prin compania Nova Power&Gas, pentru anul viitor am alocat un buget de investiții de trei ori mai mare decât anul acesta, în special în distribuții de gaz și centrale pe gaz. Sunt foarte multe locuri în energie în care se poate investi, rețele de distribuție și transport de electricitate și gaze, interconectări cu țările din jur și așa mai departe", declara în octombrie, la Profit Energy.Forum, președintele E-INFRA, Teofil Mureșan.

În vara aceasta, Nova Power&Gas a inaugurat o rețea de distribuție de gaze naturale în comuna Moara, județul Suceava, în urma unei investiții de 6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nova power&gas
teofil muresan
centrala electrica gaze naturale
investitii energie