Nuclearelectrica și-a luat director financiar de la Transgaz

Nuclearelectrica și-a luat director financiar de la Transgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

Operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN), are, începând de astăzi, un nou director financiar, Dan Niculaie-Faranga, care în ultimii ani a administrat activitatea subsidiarelor Transgaz din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Interesant este că în tot în această perioadă, Nuclearelectrica a scos la concurs și postul de director economic al Sucursalei de la Cernavodă, care operează centrala nucleară.

Faranga are un mandat de 4 ani și a fost numit printr-o decizie a Consiliului de Administrație.

Societatea susține că numirea s-a realizat că urmare a derulării procedurii de selecție în conformitate cu prevederile OUG 109/2011, asistată de un expert independent.

Dan Niculaie-Faranga are o experiență de 20 de ani în poziții de management în domeniul financiar, în industrii precum servicii financiare, dezvoltări imobilare, consultanță, fuziuni și achiziții, precum și în domeniul energetic.

Statul va încasa dividende de aproape jumătate de miliard de lei de la OMV Petrom, care promite și distribuirea unui dividend special CITEȘTE ȘI Statul va încasa dividende de aproape jumătate de miliard de lei de la OMV Petrom, care promite și distribuirea unui dividend special

În ultimii 9 ani a contribuit la structurarea și derularea unor finanțări pentru proiectele de investiții, fuziuni și achiziții ale operatorului de trasport gaze Transgaz și a administrat activitatea subsidiarelor Transgaz din Republica Moldova.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat un profit net de 2,729 miliarde lei pe 2022, în creștere cu peste 163% față de anul anterior. Veniturile din exploatare ale companiei s-au dublat, de la 3,2 la 6,5 miliarde lei, în condițiile unei ușoare scăderi a producției, de la 10,37 la 10,2 GWh.

Prețul mediu de vânzare al energiei realizat de Nuclearelectrica s-a ridicat la peste 600 lei/MWh anul trecut, față de 284,289 lei/MWh în 2021. SNN a plătit peste 1 miliard de lei anul trecut ca supraimpozit pe veniturile din producția de electricitate.

Compania a avertizat că profitul de anul trecut nu se va mai repeta în 2023, din cauza suprataxării și a introducerii obligației de vânzare la preț reglementat de 450 lei/MWh pentru producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
director financiar
energie