O casă nouă vine și cu contracte noi? Află cum poți gestiona furnizorii

O casă nouă  vine și cu contracte noi? Află cum poți gestiona furnizorii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 31 mar 2021

Dacă sunteți pe cale de a vă muta într-o locuință nouă, vă puteți considera norocos, iar acum este timpul să vă alegeți furnizorii pentru toate utilitățile necesare. Este ideal să puteți alege, pe criterii obiective și bine informate, cine vă va aduce în casă energia electrică, gazele naturale, internetul și televiziunea. Să trecem în revistă cele mai importante servicii de luat în calcul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
  1. Energia electrică

Atunci când încheiași un contract energie electrica, este important să fiți atent la ceea ce vi se oferă și să alegeți ce vi se potrivește cel mai bine. Urmăriți transparența furnizorului precum și beneficiile pe care acesta vi le oferă, fiind în același timp atent la diversele condiții sau specificații mărunte ce ar putea apărea în planurile prezentate. În contextul actual mai ales, este de urmărit un furnizor de energie care să fie „conectat la tehnologie” și să ofere cea mai mare parte a serviciilor sale online – semnarea contractului online, existența unui cont de client online, posibilitatea de transmitere autocitire a indexului prin internet în contul de client, posibilitatea de plată online. Aceste servicii oferite în acest mod vă vor spori comfortul, întrucât nu va mai trebui să părăsiți locuința sau să pierdeți timp prețios prin diverse birouri și sucursale. De asemenea, având mereu acces la un cont de client, la consumul istoric, la toate facturile și toate detaliile legate de comportamentul dumneavoastră în calitate de consumator de energie electrică, veți avea mereu siguranța că plătiți doar ceea ce consumați și nimeni nu interferează sau impune costuri ascunse.

  1. Televiziune prin cablu & internet

Ofertele de pe piață legate de televiziune prin cablu și internet sunt multiple. Atunci când alegeți oferta pentru televiziune prin cablu, este important să analizați în primul rând lista de canale ce sunt incluse în fiecare pachet oferit. Fiind vorba de mai mulți furnizori pe piață în acest moment, dezavantajul este că unii dintre aceștia includ anumite canale în pachetele lor, iar alții nu. Înainte de a decide ce furnizor și pachet de servicii vi se potrivește cel mai bine, nu vă uitați doar la prețurile din oferte, ci și la listele de canale, putând astfel să stabiliți care sunt variantele pe care le doriți. Dacă nu sunteți singurul din locuință ce va beneficia de servicii, consultați-vă și cu ceilalți membri ai familiei. Atunci când vine vorba de internet, este clar că ne dorim o companie care furnizează serviciile acestea prin fibră optică. Viteza internetului este și ea importantă; în general, pentru o locuință obișnuită nu este neapărat nevoie de cea mai mare viteză, însă este de luat în calcul dacă există membri ai familiei care lucrează de acasă și care au nevoie de o performanță ceva mai mare pentru a-și îndeplini task-urile din timpul serviciului corespunzător.

  1. Gaze naturale

Chiar dacă locuința dumneavoastră este ultra-modernă și aveți un aragaz și un cuptor electric, tot veți avea nevoie de gaze naturale pentru încălzirea acesteia. Desigur, există și alte metode de a încălzi încăperile casei, dar centrala termică pe gaz este cea mai frecvent folosită. La fel ca și la energia electrică, trebuie să urmăriți ca furnizorul de gaze să comunice transparent, să aveți acces la toate informațiile legate de comportamentul propriu de consumator și să fiți siguri că plătiți ceea ce consumați.

Nu uitați, deciziile legate de furnizorii de servicii cu care încheiați contracte sunt, în general, luate pe termen lung și este esențial să fiți informat pentru a decide corect!

viewscnt
Afla mai multe despre
furnizori
energie
casa noua
contracte