Obama a interzis explorările petroliere în unele părți ale zonei Arctice până în 2022

Obama a interzis explorările petroliere în unele părți ale zonei Arctice până în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2016

Președintele american Barack Obama a interzis explorările petroliere în unele părți ale zonei Arctice până în 2022, o măsura pe care republicanii vor încerca, probabil, să o anuleze când vor ajunge la putere, anul viitor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Grand Old Party” și noul său președinte Donald Trump, care va fi instalat în funcție pe 20 ianuarie și care va dispune de sprijinul celor două camere alle Congresului, vrea să extindă producția de petrol și gaz în zonele publice din Statele Unite.

Decizia lui Obama stipulează că nicio măsură de concesiune privind explorarea petrolieră nu poate fi acordată în mările Chukchi și Beaufort, în următorii cinci ani.

Departamentul de Interne, care gestionează domeniile federale din Statele Unite, inclusiv parcurile naționale, a luat o decizie similară în martie pentru Coasta de Est a Statelor Unite.

“Ținând cont de mediul unic și amenințat din zona Arctică și interesul mic al industriei petroliere în această regiune, renunțarea la vânzarea de permise este lucrul bun de făcut”, a explicat secretarul de Interne Sally Jewell, într-un comunicat.

Grupurile pentru apărarea mediului au salutat această decizie. “Nu putea fi mai bine”, a anunțat Sierra Club într-un comunicat, referindu-se la victoria lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Acesta a promis să extindă exploatarea petrolieră în SUA și să redeschidă minele de cărbune.

Această decizie a lui Obama va proteja rutele de migrație, zonele cruciale unde animalele își găsesc hrana, precum și întregul ecosistem marin în zona Arctica, a afirmat Pew Charitable Trusts.

Președintele Camerei Republicanilor, republicanul Paul Ryan, a reacționat, declarând că Legislativul trebuie să anuleze măsura. 

viewscnt
Afla mai multe despre
obama
petrol
exploatare
titei