Oficial SUA: Președintele rus Vladimir Putin se apropie de utilizarea gazelor naturale ca armă politică în criza energetică a Europei

Oficial SUA: Președintele rus Vladimir Putin se apropie de utilizarea gazelor naturale ca armă politică în criza energetică a Europei
scris 26 oct 2021

Consilierul președintelui american Joe Biden pentru securitatea energetică globală, Amos Hochstein, a declarat că președintele rus Vladimir Putin se apropie de utilizarea gazelor naturale ca armă politică în criza energetică a Europei, dacă reține exporturile de carburant către continent, transmite Reuters.

”Cred că ne apropiem de această linie, dacă Rusia are într-adevăr gaze de furnizat și alege să nu facă acest lucru și o va face doar dacă Europa va accepta alte cereri care nu au nicio legătură”, a declarat reporterilor Amos Hochstein, consilierul lui Biden, întrebat fiind dacă Putin folosește gazele ca o armă, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Hochstein a spus că prețurile gazelor naturale în Europa au crescut nu doar din cauza evenimentelor din regiune, ci și din cauza unui sezon secetos în China, care a redus producția de hidroenergie și a crescut concurența globală pentru gaze naturale.

Cu toate acestea, în timp ce o serie de factori au condus la criza gazelor europene, Rusia este cel mai bine plasată pentru a veni în ajutorul Europei, a spus el.

”Nu există nicio îndoială în mintea mea, iar (Agenția Internațională pentru Energie) ea însăși a validat că singurul furnizor care poate face cu adevărat o mare diferență pentru securitatea energetică europeană în acest moment, pentru această iarnă, este Rusia”, a spus Hochstein.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

El a afirmat că Rusia poate crește producția de gaze în amonte și ar trebui să o facă rapid prin conductele existente.

Iuri Vitrenko, șeful companiei energetice de stat a Ucrainei Naftogaz, a declarat în această lună că Rusia încearcă să șantajeze Europa pentru a-și certifica gazoductul Nord Stream 2, menținând aprovizionarea cu combustibil la un nivel scăzut.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Conducta, la care Washingtonul se opune pentru că ocolește Ucraina, este terminată, dar are nevoie de aprobări din partea autorității de reglementare din Germania pentru a începe să livreze gaze rusești sub Marea Baltică către Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
gaze naturale