Oil Terminal plătește dividende de 14,2 milioane lei, adică 84% din profitul net din 2016, sub nivelul impus de guvern

Oil Terminal plătește dividende de 14,2 milioane lei, adică 84% din profitul net din 2016, sub nivelul impus de guvern
scris 26 apr 2017

Reprezentanții Ministerului Energiei în adunarea generală a acționarilor Oil Terminal Constanța, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră, au aprobat miercuri acordarea de dividende în valoare de 14,22 milioane lei, reprezentând 84% din profitul net obținut anul trecut, de 17 milioane lei, potrivit unui raport transmis miercuri Bursei de Valori București (BVB).

În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat și regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puțin 90% din profitul net realizat anul trecut, scrie News.ro.

”Se aprobă propunerea de repartizare a profitului net aferent anului 2016 în valoare de 17 milioane lei, astfel: rezerva legală: 1,05 milioane lei, alte rezerve reprezentând facilități fiscale prevăzute de lege: 141.580 lei, participarea salariaților la profit: 1,58 milioane lei, dividende cuvenite acționarilor: 14,22 milioane lei”, arată raportul transmis BVB.

Reprezentanții Ministerului Energiei, care controlează deciziile în AGA, au fixat un dividend brut de 0,024 lei /actiune. Dividendele vor fi plătite pe 6 iunie.

OMV Petrom va avea un nou director financiar: Stefan Waldner, fostul CFO al OMV Ofisi Turcia CITEȘTE ȘI OMV Petrom va avea un nou director financiar: Stefan Waldner, fostul CFO al OMV Ofisi Turcia

Compania Oil Terminal Constanța este controlată de Ministerul Energiei, care deține 59,62% din acțiuni, și are aproape 1.000 de angajați.

Oil Terminal a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% față de anul anterior.

Societatea Oil Terminal, care operează cel mai mare terminal petrolier al României la Marea Neagră, este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 110,1 milioane lei (24,5 milioane euro). 

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal