Oltchim cumpără gaze naturale de peste 33 milioane lei de la Romgaz

Oltchim cumpără gaze naturale de peste 33 milioane lei de la Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2017

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvență, a încheiat un contract în valoare de 33,15 milioane lei cu societatea Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, de la care cumpără gaze naturale în perioada 1 iulie 2017- 30 iunie 2018, arată un comunicat al Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plata se face în avans, cu factura de regularizare scadentă în 30 de zile de la data emiterii, penalitățile fiind de 0,10% pe zi din valoarea contractului, arată un comunicat transmis miercuri de Romgaz Bursei de Valori București (BVB).

De asemenea, cele două companii au mai încheiat un contract în valoare de 24.918 lei, în același scop, scrie News.ro.

Agenția de știri News.ro scria la 22 mai că Oltchim a demarat procedura de selecție a unui nou furnizor de gaze naturale, după ce furnizorul actual, Arelco Power, a anunțat compania vâlceană că există posibilitatea să intre în faliment.

Atenție șoferi: Primăria sectorului 1 a început ridicarea mașinilor pe care le consideră abandonate pe stradă. Ce amendă vor plăti proprietarii care vor să le recupereze CITEȘTE ȘI Atenție șoferi: Primăria sectorului 1 a început ridicarea mașinilor pe care le consideră abandonate pe stradă. Ce amendă vor plăti proprietarii care vor să le recupereze

”Urmare a înștiințării transmisă în data de 16 mai de furnizorul de gaze naturale, Arelco Power, privind posibilitatea ca, în data de 19 mai, societatea Arelco Power SRL să intre în faliment, având în vedere termenul foarte scurt comunicat de Arelco, Oltchim a urmat calea procedurală normală de corespondență reciprocă la acel moment și strict în relatia comercială cu acesta solicitând, o perioadă rezonabilă de aproximativ două luni, în care să nu fie întreruptă furnizarea de gaze naturale”, informa Oltchim la acea dată.

Oltchim a demarat procedura de selecție a unui nou furnizor de gaze naturale, ”astfel încât nu există nici un risc pentru funcționarea societății”, activitatea desfășurându-se în condiții optime, preciza atunci compania.

Oltchim a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013, iar consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăți, prin nouă pachete de active.

Compania a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,68 milioane euro, în creștere cu 76% față de perioada similară a anului trecut, și o cifră de afaceri de 49,06 milioane euro, mai mare cu 30% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut. Ultimul an în care Oltchim a înregistrat profit din activitatea curentă a fost 2006.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

Romgaz are în prezent o valoare de piață de 10,48 miliarde lei (2,3 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
romgaz