OMV Petrom a încheiat mai multe acorduri cadru cu Rompetrol Well Services în valoare totală de 23,48 milioane euro

OMV Petrom a încheiat mai multe acorduri cadru cu Rompetrol Well Services în valoare totală de 23,48 milioane euro
scris 20 ian 2020

Rompetrol Well Services a încheiat acorduri cadru cu o durată de patru ani cu OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, al căror obiect este prestarea de servicii de cimentare, în valoare cumulată de 23,48 milioane euro, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB).

"Rompetrol Well Services, informeaza acționarii și investitorii asupra încheierii unor acorduri cadru cu o durata de patru ani cu OMV Petrom, al căror obiect este prestarea de servicii de cimentare, în valoare cumulată de 23.482.805 euro, valoare care depășește 10% din cifra de afaceri netă a companiei, la nivelul situațiilor financiare anuale aferente anului 2018, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASFnr. 5/2018, societatea are obligația de a raporta astfel de contracte", arată compania într-un comunicat.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane barili echivalent petrol (bep) în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Libia în haos. Salt de 1 dolar pe baril pentru prețul petrolului. Acord de încetare a focului îndoielnic, mercenari ruși, blocadă și alerte de atacuri la câmpurile petroliere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Libia în haos. Salt de 1 dolar pe baril pentru prețul petrolului. Acord de încetare a focului îndoielnic, mercenari ruși, blocadă și alerte de atacuri la câmpurile petroliere

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din acțiunile OMV Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Rompetrol Well Services este o companie parte a grupului KazMunayGas Intrernational. Compania are o capitalizare de 105,15 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services
omv petrom