OMV Petrom a investit 5 milioane euro într-un centru modern pentru testarea calității carburanților la Petrobrazi

OMV Petrom a investit 5 milioane euro într-un centru modern pentru testarea calității carburanților la Petrobrazi
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2017

Compania OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud - estul Europei, a anunțat miercuri că a inaugurat un centru modern de analize pentru controlul calității carburanților la rafinăria Petrobrazi, modernizarea acestuia necesitând investiții de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv pentru relocarea echipamentelor de laborator din clădirea veche.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul centrului de analize de la rafinăria Petrobrazi, se testează în permanență cei mai importanți parametri de calitate ai carburanților, arată un comunicat emis miercuri de companie.

Noul centru de analize dispune de trei laboratoare pentru produse petroliere, la care se adaugă un laborator de ape-mediu, scrie News.ro.

”Benzina și motorina reprezintă de fapt amestecuri formate din sute de tipuri de hidrocarburi și zeci de alți compuși, după rețete precise. Din fericire, România nu are o problemă cu calitatea carburanților”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

El spune că, pentru ca benzina și motorina să ajungă la nivel înalt de calitate, sunt necesare investiții de miliarde de euro și laboratoare în care se fac mii de analize pentru a verifica produsele care ies din rafinărie.

OMV și Gazprom nu au renunțat la ideea unui coridor sudic de transport de gaze. Se va afla și România pe traseu? CITEȘTE ȘI OMV și Gazprom nu au renunțat la ideea unui coridor sudic de transport de gaze. Se va afla și România pe traseu?

”Circa 150.000 de teste de laborator se efectuează anual în centrul de analize de la Petrobrazi”, adaugă reprezentanții OMV Petrom.

Cei mai importanți parametri de calitate ai carburanților sunt verificați în cadrul laboratoarelor, cum ar fi cifra octanică în cazul benzinei, respectiv cifra cetanică în cazul motorinei, spun oficialii companiei.

De asemenea, în cadrul centrului se efectuează și teste ale cifrei octanice tip motor, care testează benzina în condiții mai apropiate de cele din realitate.

Alte teste de calitate a carburanților efectuate în cadrul laboratoarelor vizează verificarea conținutului de apă, conținutului de sulf și alte metale, gume, sau temperatura de filtrabilitate a motorinei, care arată temperaturile minime până la care motoarele diesel vor funcționa fără problem.

După privatizare (2005-2016), investițiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost investiți pentru programul de modernizare care s-a desfășurat în perioada 2010-2014.

Cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual, Petrobrazi poate procesa intreaga producție de țiței a OMV Petrom din România.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe piețele din România și țările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârșitul lui 2016, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 12,57%, iar 15,79% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
petrobrazi