OMV Petrom estimează pentru acest an un profit net în creștere cu 32%

OMV Petrom estimează pentru acest an un profit net în creștere cu 32%
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2021

OMV Petrom estimează că în acest an va obține un profit net de 1,824 miliarde de lei, mai mare cu 32% decât cel înregistrat anul trecut, respectiv 1,382 miliarde de lei, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile incluse în bugetul propus pentru anul 2021 sunt în valoare de 3,319 milioane de lei, în plus cu 3,5% față de investițiile de anul trecut, respectiv 3,206 milioane de lei, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Veniturile din vânzări vor ajunge la 15,875 miliarde de lei, în creștere cu 3% față de anul anterior, când au fost 15,437 miliarde de lei.

"Veniturile din vânzări aproximativ la nivelul actual din 2020 ca urmare a creșterii prețurilor mărfurilor și volumelor de vânzări de energie electrică și de produse petroliere, efect parțial redus ca urmare a scăderii volumelor de vânzări de gaze naturale", explică reprezentanții companiei.

Aceștia se așteaptă ca rezultatul din exploatare în 2021 să beneficieze de pe urma îmbunătățirii mediului de piață, de creșterea cererii pentru energie electrică și produse petroliere și de continuarea programelor de optimizare a costurilor.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Producția de hidrocarburi bugetată este de 45,8 milioane bep, vânzările de gaze sunt de 41,9 TWh și vânzările de produse rafinate sunt estimate la 4,7 milioane tone.

Reprezentanții OMV Petrom arată că, în România, producția zilnică de hidrocarburi este estimată să se situeze la 125,6 kboe/d, în scădere cu 9% comparativ cu 2020. Această scădere reflectă, în principal, declinul natural și vânzarea de zăcăminte.

Cererea de gaze naturale se estimează că va fi relativ similară cu cea din 2020. Vânzările de gaze naturale ale companiei sunt preconizate să scadă cu 26,5% față de 2020, ca urmare a reducerii producției proprii și schimbării reglementărilor legislative pe piața gazelor naturale. Prețul gazelor este așteptat să fie mai mic decât anul trecut.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

"În același timp, ne așteptăm ca cererea de energie electrică sa fie peste nivelul din 2020. (...) Producția netă de energie se așteaptă să crească cu 18,7% comparativ cu 2020, ca urmare a îmbunătățirii condițiilor de piață", au menționat responsabilii OMV Petrom.

Vânzările de produse rafinate se estimează să atingă 4,7 milioane de tone în 2021, reflectând așteptările cu privire la creșterea cererii pe piața internă.

Compania menționează, de asemenea, că este programată o oprire de două săptămâni pentru centrala de la Brazi în al doilea trimestru al anului, pentru întreaga capacitate.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

"Ca urmare a procesului de transfer a zăcămintelor marginale și a creșterii deprecierii, nivelul mijloacelor fixe înregistrează o ușoară scădere comparativ cu 2020. Se estimează o ușoară scădere a capitalurilor proprii ca urmare a propunerii de păstrare a unui nivel constant cu anul anterior a dividendelor de plată, aproape de nivelul planificat al profitului net", conform documentelor companiei.

Bugetul propus pentru acest an va fi supus spre aprobare în Adunarea Generală a Acționarilor din data de 27 aprilie 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
profit
hidrocarburi
gaze