OMV - Reacție după ce Guvernul de la Viena a blocat aderarea României la Schengen

OMV - Reacție după ce Guvernul de la Viena a blocat aderarea României la Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Reprezentanții companiei OMV Petrom, controlată de compania austriacă OMV cu capital de stat, transmit că susțin ”ferm” intrarea României în spațiul Schengen, la o zi după ce guvernul de la Viena a respins prin veto acest pas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a țării și un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România, cât și în Bulgaria.

Consiliul Fiscal confirmă Profit.ro - Guvernul ascunde supraimpozitarea și compensarea din energie în afara bugetului: Pledăm pentru transparentizare! CITEȘTE ȘI Consiliul Fiscal confirmă Profit.ro - Guvernul ascunde supraimpozitarea și compensarea din energie în afara bugetului: Pledăm pentru transparentizare!

Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susținem ferm accesul României la Schengen. Avem același punct de vedere în privința Bulgariei. Ne exprimăm speranța că decidenții vor ajunge la o soluție cât mai curând”, arată reprezentanții OMV Petrom în comunicatul remis G4Media.

Poziția OMV Petrom vine după ce mai mulți politicieni și lideri de opinie au cerut boicotarea produselor și serviciilor oferite de companii cu capital austriac.

TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI TABEL O nouă ieftinire agresivă a carburanților. Prețurile au coborât la cele de dinaintea declanșării războiului din Ucraina

OMV Petrom este cotată pe Bursa de Valori București, iar OMV, acționarul majoritar, este cotat pe bursa de la Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
schengen