OPEC și-a revizuit în creștere prognoza privind creșterea cererii de petrol din China în 2023

OPEC și-a revizuit în creștere prognoza privind creșterea cererii de petrol din China în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

OPEC și-a revizuit în creștere prognoza privind creșterea cererii de petrol din China în 2023, ca urmare a relaxării restricțiilor legate de Covid-19 din țară, dar a lăsat neschimbată estimarea la nivel global, invocând potențiale riscuri de încetinire a creșterii economice mondiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cererea mondială de petrol va crește în 2023  cu 2,32 milioane de barili pe zi (bpd), sau cu 2,3%, a anunțat Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol, într-un raport lunar.

Tranzacție: ″Regele eolienelor″ Muntmark răscumpără de la italieni divizia de operare și mentenanță parcuri eoliene a Monsson CITEȘTE ȘI Tranzacție: ″Regele eolienelor″ Muntmark răscumpără de la italieni divizia de operare și mentenanță parcuri eoliene a Monsson

Estimarea este neschimbată față de prognoza de luna trecută, scrie News.ro

În timp ce cererea mai mare a Chinei ar putea susține piața petrolului, prețurile țițeiului au scăzut în această săptămână, deoarece prăbușirea Silicon Valley Bank a stârnit temeri cu privire la o nouă criză financiară.

OPEC a semnalat potențiale riscuri de scădere pentru economia mondială, din creșterea ratelor dobânzilor.

”Redeschiderea Chinei, ca urmare a ridicării politicii stricte zero-Covid-19, va adăuga un impuls considerabil creșterii economice globale”, a spus OPEC în raport.

”Creșterile rapide ale ratelor dobânzilor și ale nivelului datoriilor globale ar putea provoca efecte negative semnificative și pot avea un impact negativ asupra dinamicii creșterii globale”, a adăugat OPEC.

Organizația se așteaptă ca cererea de petrol din China să crească cu 710.000 bpd în 2023, peste de prognoza de luna trecută de 590.000 bpd și o contracție în 2022.

Raportul de luna trecută a îmbunătățit, de asemenea, prognoza referitoare la cererea chineză.

Totalul global a rămas neschimbat din cauza revizuirilor în scădere în alte părți, inclusiv în Statele Unite și Europa.

OPEC a fost precaută cu privire la perspectivele economice, lăsând prognoza de creștere globală pentru 2023 la 2,6%.

Raportul a menționat că Rezerva Federală a SUA a gestionat cu succes o încetinire a inflației, ca printre potențiali factori de creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec