OPEC și aliații au agreat prelungirea acordului de tăiere a producției cu încă o lună

OPEC și aliații au agreat prelungirea acordului de tăiere a producției cu încă o lună
scris 6 iun 2020

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi au agreat sâmbătă prelungirea cu o lună a termenului la care expiră acordul de reducere a producției, potrivit unor surse citate de CNBC.

Anunțul oficial va fi făcut astăzi.

S&P estimează un declin de 5,5% al economiei românești în acest an. Deficitul bugetar va urca la 8% din PIB, chiar dacă pensiile nu vor fi majorate cu 40% CITEȘTE ȘI S&P estimează un declin de 5,5% al economiei românești în acest an. Deficitul bugetar va urca la 8% din PIB, chiar dacă pensiile nu vor fi majorate cu 40%

OPEC și aliații au convenit, în aprilie, o scădere "istorică" a producție pentru a susține prețurile, după o prăbușire a cotațiilor pe fondul pandemiei de Covid-19 și al unui "război al prețurilor" între Rusia și Arabia Saudită.

Acordul urma să expire la finele lunii iunie.

Reducerea producției a fost agreată la 9,7 milioane de barili pe zi, din care o tăiere de circa 6 milioane de barili pe zi a fost asumată OPEC.

Potrivit unui sondaj Reuters, gradul de conformare în rândul statelor OPEC a fost de 74% în luna mai, producția cartelului coborând la minimul ultimelor două decenii. Irak și Nigeria au avut cel mai slab grad de conformare, ceea ce a stârnit nemulțumiri în organizație.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
opec+
petrol
reducere productie
acord taiere productie
pret petrol
rusia