Bulgartransgaz vrea să se împrumute cu 400 milioane de euro pentru a finanța gazoductul Balkan Stream

Bulgartransgaz vrea să se împrumute cu 400 milioane de euro pentru a finanța gazoductul Balkan Stream
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2020

Compania bulgară de gaze Bulgartransgaz a anunțat vineri că vrea să se împrumute cu 400 de milioane de euro pentru a finanța gazoductul Balkan Stream, o prelungire pe teritoriul Bulgariei a conductei rusești TurkStream, și alte proiecte energetice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bulgartransgaz trebuie să facă plăți în avans către grupul Arkad din Arabia Saudită, care a contractat construirea Balkan Stream, un gazoduct de 474 km, al cărui cost este evaluat la 1,1 miliarde de euro, și către un consorțiu bulgar care va instala două stații de compresoare. De asemenea, Bulgartransgaz trebuie să finanțeze extinderea unei facilități de stocare a gazelor din Bulgaria, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Prima scumpire a carburanților de la declanșarea crizei coronavirusului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prima scumpire a carburanților de la declanșarea crizei coronavirusului

Compania bulgară așteaptă până la finalul lunii ofertele băncilor pentru împrumutul cu scadența la șase ani, un an perioadă de grație, și o rată a dobânzii de până la 3,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgartransgaz
balkan stream