OPEC va răspunde la orice deficit de petrol de pe piață, dar capacitățile sale sunt limitate

OPEC va răspunde la orice deficit de petrol de pe piață, dar capacitățile sale sunt limitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va răspunde la orice posibil deficit în aprovizionarea cu petrol, dar are totuși unele "limite", a declarat miercuri ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazrouei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu putem înlocui orice cantitate cu capacitățile de rezervă pe care le avem", a declarat Suhail al-Mazrouei, la o conferință organizată la Abu Dhabi.

Cu toate acestea, Suhail al-Mazrouei a spus că nu se așteaptă la o situație în care vor exista îngrijorări cu privire la un deficit de aprovizionare și a adăugat că cererea este sănătoasă, iar stocurile mondiale de petrol sunt în apropierea mediei din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Chevron și-a retras preventiv angajații din nordul Irakului CITEȘTE ȘI Chevron și-a retras preventiv angajații din nordul Irakului

"Nu prognozăm un deficit de aprovizionare, exceptând situația unei escaladări catastrofale, ceea ce nu credem că se va întâmpla", a spus Suhail al-Mazrouei.

Prezent la aceeași conferință, secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a spus că facilitățile petroliere din Irak sunt în siguranță, iar producția de petrol a Irakului continuă.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol