Operatorul rețelei electrice din Norvegia reduce la zero tarifele, pentru a-i ajuta pe consumatori

Operatorul rețelei electrice din Norvegia reduce la zero tarifele, pentru a-i ajuta pe consumatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2022

Statnett, operatorul rețelei electrice din Norvegia, a anunțat că va extinde politica sa de a nu percepe nicio taxă pentru utilizarea rețelei sale până la finalul lui 2023, pentru a atenua impactul prețurilor ridicate la electricitate asupra consumatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de stat informase în februarie că nu va percepe tarife de consum din aprilie până la finalul lui 2022, după ce prețurile record la electricitate au majorat veniturile sale de pe urma distribuirii energiei în Norvegia și în țările vecine, scrie Agerpres.

Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei CITEȘTE ȘI Guvernul a strâns din suprataxarea profiturilor din energia electrică 3,5 miliarde lei și alocă 2,5 miliarde lei pentru compensarea facturilor până în noiembrie. Facturile de decontat transmise de ANRE sunt de doar 131 milioane lei

Această politică a fost extinsă până la finalul lui 2023, a anunțat compania. De asemenea, de la 1 septembrie și până la finalul lui 2023, va fi redus la zero un alt tarif, prin care clienții plăteau pentru pierderile din rețea.

Noile reduceri de tarife vor scădea costurile cu electricitate pentru consumatori cu 11 miliarde coroane norvegiene (1,12 miliarde de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
norvegia
tarife
energie