Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire

Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire
scris 26 iun 2019

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat miercuri că, potrivit noilor prevederi legale, montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și/sau panouri solare pentru încălzirea apei este permisă fără ca proprietarul clădirii să obțină autorizația de construire.

Primăriile trebuie însă anunțate referitor la modificările aduse locuinței, înaintea începerii lucrărilor, scrie News.ro.

”Începând cu data de 27 iunie 2019, persoanele interesate să-și monteze panouri fotovoltaice nu mai sunt nevoite să cheltuie bani și să piardă timp pentru obținerea autorizației de construire întrucât prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții s-a eliminat obligativitatea deținerii unei astfel de autorizații”, arată un comunicat al AFM.

E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea CITEȘTE ȘI E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populației dacă va fi o iarnă grea

Modificarea actului normativ a fost inițiată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru a debloca programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

În plus, a fost vizat și programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
panouri solare