Patru candidați, printre care și un român, în cursa pentru postul de director general al AIEA

Patru candidați, printre care și un român, în cursa pentru postul de director general al AIEA
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2019

Trei bărbați și o femeie candidează pentru postul de director general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, o organizație internațională creată în 1957, sub egida ONU, care se ocupă în special cu controlul activităților nucleare ale Iranului și de respectarea acordului din 2015, au declarat joi pentru AFP mai multe surse diplomatice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Guvernul slovac a informat că a nominalizat-o pe Marta Ziakova, care în prezent este președintele Autorității de reglementare în domeniul energie nucleare din Slovacia, drept candidat la postul lăsat liber în luna iulie a acestui an, ca urmare a decesului directorului general al IAEA, Yukiya Amano, scrie Agerpres.

ANALIZĂ Piața asigurărilor crește cu 7,8% la jumătatea anului. RCA domină în continuare subscrierile, iar primii 10 jucători concentrează aproape 90% din întreaga piață CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața asigurărilor crește cu 7,8% la jumătatea anului. RCA domină în continuare subscrierile, iar primii 10 jucători concentrează aproape 90% din întreaga piață

Lassina Zerbo din Burkina Faso a informat AFP că a decis că își depună propria candidatură la cererea autorităților din țara sa natală, adăugând că beneficiază de sprijinul statelor africane. În vârstă de 55 de ani, Lassina Zerbo conduce în prezent conduce Organizația Tratatului de interzicere a testelor nucleare cuprinzătoare (CTBTO), o agenție cu sediul la Viena, la fel ca și cel al AIEA.

Rafael Grossi, ambasadorul Argentinei în Austria și totodată un expert în domeniul diplomației nucleare, și-a anunțat încă din luna iulie candidatura postul de director general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

Cel de al patrulea candidat este diplomatul român Cornel Feruță, în vârstă de 43 de ani, și-a depus de mai multe zile propria sa candidatură, au declarat pentru AFP mai mulți diplomați. Fostul adjunct al directorului general al AIEA, Yukiya Amano, diplomatul român Cornel Feruță este în prezent director general interimar al IAEA, organism în cadrul căruia românul a ocupat mai multe funcții în ultimii zece ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aiea
cornel feruță