Grupul Enel a fost introdus în indicele bursier STOXX Europe 50

Grupul Enel a fost introdus în indicele bursier STOXX Europe 50
scris 5 sep 2019

Grupul Enel, cel mai mare furnizor de utilități din Europa în funcție de capitalizarea bursieră, a anunțat că va fi inclus, începând cu 23 septembrie, în indicele STOXX Europe 50, care înglobează cele mai importante 50 de companii din Europa.

Includerea Enel a fost decisă în urma evaluării periodice a companiilor listate realizată de către STOXX, operatorul indicilor grupului Deutsche Boerse, printre care se numără și STOXX Europe 50, scrie News.ro.

Cum s-a ajuns la rejudecarea procesului copilului intoxicat letal cu gaze de la o sondă Petrom: prima instanță și-a motivat decizia cu copy-paste din altă speță, de accident rutier CITEȘTE ȘI Cum s-a ajuns la rejudecarea procesului copilului intoxicat letal cu gaze de la o sondă Petrom: prima instanță și-a motivat decizia cu copy-paste din altă speță, de accident rutier

”Indicele STOXX Europe 50 oferă reprezentare companiilor lider din cele mai importante sectoare economice din Europa, acoperind aproape 50% din capitalizarea pieței bursiere europene. Capitalizarea bursieră a Enel a ajuns în prezent la 68 de miliarde de euro, în creștere cu 40% față de începutul acestui an”, se arată în comunicat.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
enel
stoxx europe 50