Grupul Enel a fost introdus în indicele bursier STOXX Europe 50

Grupul Enel a fost introdus în indicele bursier STOXX Europe 50
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2019

Grupul Enel, cel mai mare furnizor de utilități din Europa în funcție de capitalizarea bursieră, a anunțat că va fi inclus, începând cu 23 septembrie, în indicele STOXX Europe 50, care înglobează cele mai importante 50 de companii din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Includerea Enel a fost decisă în urma evaluării periodice a companiilor listate realizată de către STOXX, operatorul indicilor grupului Deutsche Boerse, printre care se numără și STOXX Europe 50, scrie News.ro.

Cum s-a ajuns la rejudecarea procesului copilului intoxicat letal cu gaze de la o sondă Petrom: prima instanță și-a motivat decizia cu copy-paste din altă speță, de accident rutier CITEȘTE ȘI Cum s-a ajuns la rejudecarea procesului copilului intoxicat letal cu gaze de la o sondă Petrom: prima instanță și-a motivat decizia cu copy-paste din altă speță, de accident rutier

”Indicele STOXX Europe 50 oferă reprezentare companiilor lider din cele mai importante sectoare economice din Europa, acoperind aproape 50% din capitalizarea pieței bursiere europene. Capitalizarea bursieră a Enel a ajuns în prezent la 68 de miliarde de euro, în creștere cu 40% față de începutul acestui an”, se arată în comunicat.

Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 89 GW.

Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
stoxx europe 50