Peste 78.000 de consumatori din 13 județe, lipsiți de energie electrică duminică dimineața

Peste 78.000 de consumatori din 13 județe, lipsiți de energie electrică duminică dimineața
scris 27 ian 2019

Conform situației raporate de distribuitorii de electricitate, duminică, la ora 07,00, erau încă nealimentate cu energie electrică 123 localități din 13 județe, fiind afectați 78.480 consumatori finali, ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele zile.

Județele afectate sunt Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Vâlcea

Pentru remedierea avariilor acționau în teren 134 de echipe ale distribuitorilor.

Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea CITEȘTE ȘI Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea

Sâmbătă, numărul consumatorilor care nu erau alimentați cu energie electrică ajunsese, la ora 12:00, la 150.000, conform datelor  Ministerului Energiei. Cele mai afectate județe erau Ialomița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Buzău și Dâmbovița.

În județul Ialomița au fost puse la dispoziția comunităților afectate de lipsa curentului electric, până la remedierea defecțiunilor, 16 generatoare electrice de mare capacitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
curent
electric
lipsă
consumatori
meteo