Petrila, centru minier istoric, vrea curent de la soare

Petrila, centru minier istoric, vrea curent de la soare

Sursă foto: https://www.facebook.com/PlanetaPetrila

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 oct 2023

Municipalitatea orașului Petrila, centru minier carbonifer istoric al României, unde activitatea de extracție de huilă a început în 1859 și a fost oprită în urmă cu 8 ani, vrea să ilumineze străzile și să alimenteze cu curent electric primăria și un liceu din localitate cu energie regenerabilă solară, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz, Federația Patronală de Petrol și Gaze (FPPG), REI Grup

Detalii aici

Autoritatea locală are în vedere în acest scop implementarea unui număr de 3 proiecte fotovoltaice, cu fonduri UE nerambursabile din Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

CONFIRMARE DOCUMENT Noua lege RCA - Limitele minime de despăgubire în caz de accident auto vor fi modificate, obligația de asigurare va fi impusă inclusiv pentru trotinete electrice și biciclete electrice CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Noua lege RCA - Limitele minime de despăgubire în caz de accident auto vor fi modificate, obligația de asigurare va fi impusă inclusiv pentru trotinete electrice și biciclete electrice

Cel mai mare dintre ele presupune construirea unui parc de profil cu putere instalată de 400 kW, care să funcționeze în regim de prosumator.

Se mai intenționează instalarea de sisteme fotovoltaice mai mici pe acoperișul Colegiului Tehnic ″Constantin Brâncuși″, precum și la sol, pe terenul sălii de sport de lângă primărie.

PREMIERĂ Orange și Vodafone au realizat în România primele apeluri 4G peste o rețea-pilot partajată, bazată pe Open RAN: Am dezvoltat un model care va servi drept referință pentru extinderea rețelelor mobile către comunitățile rurale din Europa CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Orange și Vodafone au realizat în România primele apeluri 4G peste o rețea-pilot partajată, bazată pe Open RAN: Am dezvoltat un model care va servi drept referință pentru extinderea rețelelor mobile către comunitățile rurale din Europa

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 3,7 milioane lei plus TVA.

Foarte recent a fost lansată procedura de achiziție a echipamentelor necesare, precum și a serviciilor de montaj, instalare și mentenanță. Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 octombrie, iar după atribuirea contractului, se vrea ca lucrările să fie finalizate în cel mult 60 de zile.

Protest al lucrătorilor poștali la Ministerul Digitalizării. Angajații Poștei Române reclamă lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu. Reprezentanți ai sindicaliștilor intră la discuții cu ministrul Bogdan Ivan CITEȘTE ȘI Protest al lucrătorilor poștali la Ministerul Digitalizării. Angajații Poștei Române reclamă lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu. Reprezentanți ai sindicaliștilor intră la discuții cu ministrul Bogdan Ivan

Exploatarea minieră de huilă Petrila, cea mai veche din România, deschisă în 1859, a fost închisă acum 8 ani, în octombrie 2015.

Foarte recent, Guvernul a consfințit juridic ștergerea de datorii bugetare și fiscale în valoare de peste 1 miliard de lei ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aflat în insolvență, prin darea în plată către acționarul unic, Ministerul Energiei, a activelor funcționale și industriale ale termocentralei Paroșeni, exploatărilor miniere Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan și sucursalelor Prestserv și Sediul Executiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrila
planeta petrila
energie regenerabilă
minerit cărbune huilă
valea jiului
termocentrale cărbune