Petrolul a pierdut avansul din prima parte a zilei și a revenit sub pragul de 50 dolari

Petrolul a pierdut avansul din prima parte a zilei și a revenit sub pragul de 50 dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2016

Cotațiile petrolului au pierdut câștigurile înregistrate în prima parte a sesiunii de miercuri și au revenit în teritoriu negativ, după ce un raport al Administrației americane pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a arătat că stocurile de țiței din SUA au scăzut sub așteptări, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stocurile de țiței au scăzut săptămâna trecută cu 900.000 de barili, mult sub cifra avansată de Institulul American al Petrolului (API), care raportase o reducere cu 5,2 milioane barili a stocurilor companiilor pentru intervalul analizat.

Analiștii intervievați de S&P Global Platts estimau o scădere de 1,4 milioane de barili.

Datele prezentate de EIA și API pot înregistra variații semnificative, având în vadere că petroliștii sunt obligați să raporteze cifre exacte către EIA, care este o agenție guvernamentală, în timp ce datele colectate de API sunt voluntare.

Statul s-a dat pe sine în judecată pentru prejudicii de 2,3 mld. lei de la privatizarea filialelor Electrica CITEȘTE ȘI Statul s-a dat pe sine în judecată pentru prejudicii de 2,3 mld. lei de la privatizarea filialelor Electrica

În jurul orei 18:50, petrolul Brent se tranzacționa la 49,79 dolari/baril, în coborâre cu 1,64% față de referință. Pe bursa newyorkeză, barilul WTI era cotat la 49,06 dolari, cu 1,6% sub prețul de închidere de marți.

Prețurile petrolului au depășit în prima parte a zilei pragul de 50 dolari pe baril, susținute de datele publicate marți seara de API și de creșterea apetitului de risc înaintea referendumului din Marea Britanie.

Marți, petrolul Brent s-a depreciat cu 0,1%, în timp ce petrolul WTI a închis pe minus cu 1,1%.

Prețurile petrolului au fost influențate în ultima perioadă de sondajele de opinie referitoare la referendumul din Marea Britanie. După o ieftinire de 6,3% consemnată în primele patru zile din săptămâna trecută, petrolul s-a apreciat brusc vineri, ca urmare a atenuării temerilor privind un eventual Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
evolutii
brent
wti
eia
api