Petrolul crește, pe cale să bifeze al patrulea avans săptămânal consecutiv

Petrolul crește, pe cale să bifeze al patrulea avans săptămânal consecutiv
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iul 2023

Cotațiile petrolului cresc vineri, fiind pe cale să înregistreze a patra săptămână consecutivă de câștiguri, pe fondul așteptărilor că oferta globală se va restrânge în a doua jumătate a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:30 (ora României), petrolul Brent se tranzacționa la 80,50 dolari/baril pe bursa ICE de la Londra, în creștere cu 1,1% față de referința de joi. La New York, petrolul WTI consemna un avans de 1,2%, până la prețul de 76,55 dolari/baril.

De la începutul săptămânii, prețul petrolului Brent a crescut cu 0,8%, în timp ce țițeiul WTI s-a apreciat cu peste 1%. Ar fi a patra creștere săptămânală consecutivă pentru ambele sortimente.

FOTO Fostul ministru al Energiei vrea reglementarea prețurilor curentului cu care sunt încărcate mașinile electrice: ″Fără băieți deștepți!″ CITEȘTE ȘI FOTO Fostul ministru al Energiei vrea reglementarea prețurilor curentului cu care sunt încărcate mașinile electrice: ″Fără băieți deștepți!″

După un prim semestru slab, contractele futures și-au revenit în iulie, reducând pierderile de la începutul anului la aproximativ 6%.

Scăderile de preț din prima jumătate a anului au fost atribuite îngrijorărilor legate de impactul majorărilor ratelor dobânzilor asupra economiei globale. Redresarea lentă a economiei chineze după ridicarea restricțiilor anti-Covid a cântărit, de asemenea, asupra prețurilor, notează MarketWatch.

Orice creștere a petrolului este "limitată de perspectivele sumbre privind economia chineză”, a comentat Ricardo Evangelista, analist senior la ActivTrades.

“China se străduiește să revină la ritmurile de creștere cu care ne-a obișnuit în anii de dinaintea pandemiei și, fiind cel mai mare importator de țiței din lume, acest lucru afectează perspectivele cererii de petrol”, a subliniat Evangelista.

Anunțul Beijingului cu privire la lansarea de noi măsuri pentru stimularea economiei a adus "o oarecare speranță printre traderi", potrivit analistului, care remarcă că astfel de măsuri “ar putea reseta așteptările, îmbunătățind previziunile privind cererea și stimulând prețurile petrolului”.

Așteptările că băncile centrale se apropie de sfârșitul ciclului de majorare a ratelor dobânzilor și că economia globală s-ar putea dovedi mai rezistentă decât se temea au contribuit la revenirea prețurilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
oferta titei
majorare dobanzi