Petrolul, pe cale să înregistreze primul declin trimestrial din ultimii 2 ani

Petrolul, pe cale să înregistreze primul declin trimestrial din ultimii 2 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 sep 2022

Cotațiile petrolului sunt pe cale să înregistreze prima pierdere trimestrială din ultimii doi ani, în condițiile în care temerile tot mai mari legate de încetinirea economiei mondiale și întărirea dolarului au eclipsat îngrijorările legate de reducerea ofertei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Premier Energy, Vimetco Alro, Complexul Energetic Oltenia, Tinmar Energy, Hidroelectrica, Nova Power&Gas, Nuclearelectrica și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Prețurile au oscilat pe parcursul tranzacțiilor vineri, influențate de informații contradictorii privind producția OPEC+. Petrolul Brent s-a apreciat cu până la 1,7% în prima parte a zilei, pe fondul așteptărilor că OPEC și aliații săi vor decide să reducă producția la reuniunea din octombrie, însă a trecut pe scădere după ce un sondaj Reuters a indicat că producția alianței a crescut la un maxim al ultimilor 20 de ani în această lună.

În jurul orei 19:00 (ora României), Brentul se tranzacționa la 86,41 dolari/baril, în coborâre cu 0,88% față de referința de joi. Petrol West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piețele americane, se deprecia cu 0,53%, la 80,80 dolari/baril.

FOTO De la Bruxelles, ministrul Energiei anunță: Reducere obligatorie a consumului de electricitate în orele de vârf inclusiv în România. Am cerut să fie voluntar, dar am fost sprijiniți de prea puțini! CITEȘTE ȘI FOTO De la Bruxelles, ministrul Energiei anunță: Reducere obligatorie a consumului de electricitate în orele de vârf inclusiv în România. Am cerut să fie voluntar, dar am fost sprijiniți de prea puțini!

Petrolul Brent este pe cale să încheie trimestrul cu o scădere de aproape 21%, iar petrolul WTI cu un declin de circa 18%.

Petrolul "șchioapătă spre sfârșitul trimestrului", a comentat Rebecca Babin, trader senior la CIBC Private Wealth Management, citată de Bloomberg. "Reuniunea OPEC+ de săptămâna viitoare este următorul mare catalizator, dar așteptați-vă ca până atunci tranzacțiile să fie agitate și să reacționeze la mișcările dolarului", a adăugat Babin.

Potrivit analiștilor, OPEC+ ar putea decide să reducă producția cu 500.000 până la 1 milion de barili pe zi la întâlnirea din 5 octombrie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
opec
reducere productie opec