Petrolul se ieftinește, după ce Arabia Saudită a redus prețul de vânzare în Asia

Petrolul se ieftinește, după ce Arabia Saudită a redus prețul de vânzare în Asia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 sep 2021

Cotațiile petrolului scad în tranzacțiile de luni, extinzând declinul de la finele săptămânii trecute, pe fondul îngrijorărilor legate de evoluția cererii, după ce Arabia Saudită a redus prețul de vânzare pentru clienții din Asia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Saudi Aramco, principalul producător de petrol, și-a anunțat clienții din Asia în weekend că va reduce prețurile oficiale de vânzare pentru toate tipurile de țiței cu cel puțin 1 dolar pe baril în luna octombrie, scriu Reuters și MarketWatch. Prețurile de vânzare pentru Europa și SUA au rămas neschimbate.

Asia este cea mai mare piață pentru Aramco, reducerile de preț anunțate fiind mai mari decât cele estimate de rafinării și analiști.

Avertisment: Scumpirea gazelor și deficitul de ofertă riscă să ducă nu doar la majorarea facturilor gospodăriilor populației, ci și la reducerea activității unor mari consumatori industriali CITEȘTE ȘI Avertisment: Scumpirea gazelor și deficitul de ofertă riscă să ducă nu doar la majorarea facturilor gospodăriilor populației, ci și la reducerea activității unor mari consumatori industriali

În jurul prânzului astăzi, prețul petrolului Brent consemna un declin de 0,87%, până la 71,98 dolari/baril, după ce anterior a atins un minim intraday de 71,51 dolari.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) se deprecia cu 0,92%, la 68,65 dolari/baril.

Ambele sortimente au încheiat tranzacțiile de vineri în scădere: -0,6% pentru Brent și -1% pentru WTI.

Reducerile de preț anunțate de Aramco indică “o cerere mai slabă și o ofertă potențial mai mare", spune analistul Virendra Chauhan de la Energy Aspects.

Oferta mondială de petrol este în creștere, în condițiile în care Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi (OPEC+) au anunțat majorarea producției comune cu 400.000 de barili pe zi pe lună între august și decembrie.

"Având în vedere că OPEC+ își continuă planul de creștere lunară a producției, în pofida datelor slabe din China și SUA, care ridică temeri legate de încetinirea creșterii economice, iar Arabia Saudită caută să obțină cote de piață în regiune, petrolul va rămâne, probabil, sub presiune", a comentat și Jeffrey Halley, analist senior de piață pentru Asia-Pacific la casa de brokeraj OANDA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
cotatii
arabia saudita
saudi aramco
reduceri pret