Petrolul trece de 44 dolari/baril, în urma informațiilor privind un acord între Rusia și Arabia Saudită pentru înghețarea producției

Petrolul trece de 44 dolari/baril, în urma informațiilor privind un acord între Rusia și Arabia Saudită pentru înghețarea producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 apr 2016

Prețul aurului negru a depășit marți pragul de 44 dolari/baril și a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni, după ce agenția de știri rusă Interfax a relatat, citând surse familiare cu discuțiile, că Arabia Saudită și Rusia au ajuns la un acord pentru înghețarea producției lunare de petrol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O decizie finală este așteptată la reuniunea marilor exportatori de la Doha din această duminică, însă ea nu va depinde de acceptul Iranului de a participa la măsura menită să conducă la stabilizarea prețurilor, au spus sursele menționate.

Petrolul Brent a urcat cu 1,6%, la 44 dolari/baril, în primele trei minute de la publicarea informației, scrie Reuters. În jurul orei 19:30, Brent-ul se tranzacționa la 44,35 dolari/baril, în urcare cu 3,6% față de închiderea de luni, de 42,83 dolari/baril. Aceasta este cea mai ridicată cotație din ultimele cinci luni.

Câtă benzină, motorină și GPL au consumat românii în trei luni CITEȘTE ȘI Câtă benzină, motorină și GPL au consumat românii în trei luni

De cealaltă parte a Atlanticului, petrolul WTI era în creștere cu 3,3%, la 41,69 dolari/baril, cel mai ridicat nivel din acest an.

Marii producători de petrol la nivel global, în frunte cu Rusia și Arabia Saudită, se vor reuni pe 17 aprilie la Doha pentru a discuta măsurile care ar trebui adoptate în vederea stabilizării prețurilor.

Așteptările investitorilor cu privire la rezultatul întâlnirii de la Doha s-au reflectat într-o creștere de peste 11% a cotațiilor petrolului în ultimele trei ședințe bursiere.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia
arabia saudita
plafonare
productie
acord
iran
cotatii