Premierul Florin Cîțu, după întâlnirea cu Enel pe fondul scumpirii energiei: Fără schimbări în zona de fiscalitate

Premierul Florin Cîțu, după întâlnirea cu Enel pe fondul scumpirii energiei: Fără schimbări în zona de fiscalitate

Sursă foto: pagina de Facebook a premierului

scris 14 sep 2021

Premierul Florin Cîțu a transmis pe Facebook, după întâlnirea cu reprezentanții grupului italian de energie și utilități Enel, că energia verde este viitorul, iar pentru asta este nevoie de investiții în generarea de energie regenerabilă, rețele și digitalizare.

"Provocarea este de a atinge tranziția energetică fără costuri exorbitante. Altfel spus, să fie avantajos pentru consumatori și întreaga economie. Trebuie să gândim și pe termen mediu și lung, nu doar să răspundem problemelor la zi. Am discutat despre toate aceste lucruri cu reprezentanții Enel", a scris Cîțu.

Guvernul vrea să împrumute 13,5 miliarde de euro de pe piețele externe până în decembrie 2022. Plafonul maxim al programului MTN urcă la 56 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să împrumute 13,5 miliarde de euro de pe piețele externe până în decembrie 2022. Plafonul maxim al programului MTN urcă la 56 miliarde de euro

El a adăugat că ține foarte mult la aceste consultări cu actorii din piață, pentru că "doar așa putem avea rezultate bune".

"Faptul că Enel are de gând să investească în continuare în România ne arată că există încredere în acest Guvern și în modul nostru de a face lucrurile: cu predictibilitate, fără schimbări în zona de fiscalitate", a conchis Cîțu.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
florin citu enel
enel scumpire energie
enel pnrr
costuri decarbonare pret energie