Prețurile petrolului, la cele mai ridicate niveluri din ultimele șase săptămâni

Prețurile petrolului, la cele mai ridicate niveluri din ultimele șase săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2021

Prețurile petrolului au urcat luni la la cele mai ridicate niveluri din ultimele șase săptămâni, din cauza volumul scăzut al producției din Statele Unite la două săptămâni după uraganul Ida și din cauza temerilor că o nouă furtună ar putea afecta producția în Texas în această săptămână, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea prețurilor a avut chiar dacă OPEC a redus estimarea sa privind nivelul cererii de petrol în trimestrul patru, din cauza variantei Delta a noului coronavirus, scrie News.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Contractele futures pentru petrolul Brent au avansat cu 0,8%, la 73,47 dolari pe baril, în timp ce contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1%, la 70,40 dolari pe baril.

Astfel, petrolul Brent a atins cel mai ridicat nivel după 30 iulie, iar petrolul WTI la cel mai ridicat nivel atins din 3 august.

”Impactul uraganului Ida durează peste așteptările pieței și, în timp ce unele capacități de producție rămân închise în această săptămână, prețurile cresc pentru că țițeiul nu ajunge la rafinăriile care și-au reluat operațiunile mai repede”, a spus Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Noi perturbări din cauza vremii nefavorabile erau așteptate să aibă loc luni seara pe coasta de sud a Texasului, din cauza furtunii tropicale Nicholas.

Royal Dutch Shell și-a evacuat angajații de pe o platformă din Golful Mexic și alte firme se pregăteau pentru vânturi cu forță de uragan.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret