Premierul polonez consideră Nord Stream 2 drept ''o problemă politică, o mare amenințare''

Premierul polonez consideră Nord Stream 2 drept ''o problemă politică, o mare amenințare''
scris 16 feb 2018

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care întreprinde vineri o vizită la Berlin, va discuta cu cancelarul german, Angela Merkel, printre altele, și despre subiectul referitor la gazoductul Nord Stream 2, pe care Morawiecki îl consideră, potrivit agenției PAP, drept ''o problemă politică, o mare amenințare''.

''În prezent, Rusia trebuie să trimită încă mai multe zeci de miliarde de metri cubi de gaz către Europa de Vest prin Ucraina'', a declarat premierul polonez, adăugând că atitudinea agresivă a Rusiei în estul Ucrainei a fost până acum atenuată de problema gazului, scrie Agerpres.

''Când va fi creat Nord Stream 2, această dependență de Ucraina se va reduce la zero sau va fi una minimă. Ne putem imagina atunci scenariile politice și militare nefavorabile, și despre aceasta i-am avertizat pe partenerii mei, despre aceasta am discutat cu secretarul de stat american Rex Tillerson în cursul vizitei sale în urmă cu câteva săptămâni'', a afirmat Morawiecki.

Petrotel a fost anul trecut cea mai performantă rafinărie a Lukoil din Europa: peste 10% din petrolul procesat de compania rusă în străinătate a fost prelucrat la Ploiești CITEȘTE ȘI Petrotel a fost anul trecut cea mai performantă rafinărie a Lukoil din Europa: peste 10% din petrolul procesat de compania rusă în străinătate a fost prelucrat la Ploiești

Conducta Nord Stream 2, cu o lungime de 1.200 de km, potrivit site-ului Gazprom, și care va transporta gaz natural din Rusia către Europa pe sub Marea Baltică, va fi operațională până în 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
germania
nord stream 2