Președintele SUA a cerut Congresului să suspende timp de 3 luni taxa federală pe carburanți, pe fondul scumpirii galopante a benzinei și motorinei

Președintele SUA a cerut Congresului să suspende timp de 3 luni taxa federală pe carburanți, pe fondul scumpirii galopante a benzinei și motorinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut apel la Congres să suspende pe o perioadă de 90 de zile aplicarea taxei federale pe carburanți, de 18 cenți/galon la benzină și de 24 cenți/galon la motorină, din care este finanțat un fond național de întreținere a infrastructurii rutiere, pentru temperarea scumpirilor galopante la pompă, care au dus recent prețul mediu la combustibili auto la nivel național peste 5 dolari/galon, un record absolut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul bugetar al măsurii este estimat la circa 10 miliarde dolari.

VIDEO Mesajul lui David Popovici către români după ce a uimit natația mondială: Pregătiți-vă, este doar începutul! CITEȘTE ȘI VIDEO Mesajul lui David Popovici către români după ce a uimit natația mondială: Pregătiți-vă, este doar începutul!

Biden a cerut și statelor componente ale SUA să-și suspende propriile taxe pe benzină și motorină, a căror medie la nivel național este de circa 30 dolari/galon, deși multe au făcut-o deja.

În plus, președintele a solicitat companiilor petroliere deținătoare de rafinării să utilizeze creșterile de profituri din ultima perioadă, puse pe seama scumpirilor, pentru a-și majora capacitatea de producție de carburanți. Anterior, el îi acuzase pe petroliști că au redus investițiile și au închis unități de rafinare pentru a-și spori câștigurile.

Președintele Fed admite, în modul cel mai explicit de până acum, că economia SUA poate intra în recesiune CITEȘTE ȘI Președintele Fed admite, în modul cel mai explicit de până acum, că economia SUA poate intra în recesiune

"Fac apel la firme să transfere această reducere de costuri clienților. Nu este momentul pentru profituri. Mesajul meu către cei care operează benzinării este simplu: trăim vremuri de război, nu vremuri normale. Reduceți prețul la pompă pentru a reflecta costurile", a spus liderul de la Casa Albă.

Potrivit lui Biden, toate aceste măsuri ar duce la reducerea prețurilor la pompă cu circa 1 dolar/galon sau chiar mai mult, "Nu va fi înlăturată întreaga povară, dar ar fi de mare ajutor", a punctat el, repetând mesajul că actualele scumpiri i se datorează președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în condițiile agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire benzina
scumpire motorina
reduceri taxe benzina motorina