Prețul gazelor românești a ajuns cu 33% mai mare decât cel de import, în iunie

Prețul gazelor românești a ajuns cu 33% mai mare decât cel de import, în iunie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2019

Gazele de producție internă au ajuns să coste cu 33% mai mult decât cele de import pe bursă, în luna iunie, potrivit datelor publicate de Bursa Română de Mărfuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, în iunie, prețul gazelor românești a fost același cu cel din mai, respectiv 101,24 de lei pe MWh, acesta fiind cel mai mare nivel mediu lunar înregistrat vreodată pe bursă.

Aceasta deși, de regulă, în luna iunie prețul gazelor este redus, întrucât și consumul este mic. Spre comparație, în iunie 2018, prețul gazelor de producție internă a fost de 75,13 lei pe MWh, iar, în iulie 2017, de 63,74 lei pe MWh, potrivit Agerpres.

La bursa de gaze de la Viena, indicele CEGH Front Month Index pentru luna iunie 2019 a scăzut la echivalentul a 76,51 lei pe MWh, de la 81,56 de lei pe MWh în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
bursa romana de marfuri