Prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie

Prețul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2020

Contractele futures pentru petrolul Brent au încheiat tranzacțiile de marți la cel mai ridicat nivel atins de la începutul lunii martie, susținute de speranțele că politicienii fac progrese în negocierile referitoare la noul pachet de măsuri de stimulare a economiei americane și cele privind limitarea răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a urcat cu 28 de cenți, respectiv cu 0,6%, la 44,43 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după data de 6 martie, scrie News.ro.

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a avansat cu 69 de cenți, sau cu 1,7%, la 41,70 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins după 21 iulie.

Toți angajații Electrocentrale Galați - concediați. Liberty Steel a miliardarului Sanjeev Gupta, Romgaz și Guvernul promit o nouă termocentrală la malul Dunării CITEȘTE ȘI Toți angajații Electrocentrale Galați - concediați. Liberty Steel a miliardarului Sanjeev Gupta, Romgaz și Guvernul promit o nouă termocentrală la malul Dunării

Pe parcursul tranzacțiilor, ambii indici erau cotați la cele mai ridicate niveluri de la începutul lunii martie.

”Prețurile petrolului au trecut pe creștere datorită speranțelor legate de programul de stimulare și după publicarea unei noi serii de date economice pozitive, care au arătat că redresarea activităților din industria prelucrătoare a continuat în iunie”, a declarat Edward Moya, analist la firma OANDA în New York, acesta indicând datele peste așteptări referitoare la industria prelucrătoare din Asia. Europa și SUA.

Negocierile dintre democrații din Congres și Casa Albă referitoare la noul program de măsuri economice legate de pandemie au început să evolueze în direcția potrivită, chiar dacă opiniile celor două părți râmân însă diferite, a declarat liderul democraților din Senat.

În privința epidemiei, numărul cazurilor noi de coronavirus din SUA a scăzut sub 50.000 în timpul weekendului, pentru prima oară de la începutul lunii iulie, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor.

În pofida creșterii prețurilor petrolului, traderii afirmă că acestea continuă să fie presate de îngrijorările legate de producerea unui nou val de Covid-19 la nivel global, care ar împiedica redresarea cererii tocmai într-o perioadă în care producătorii măresc livrările.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
petrol
coronavirus