Prețul petrolului Brent a scăzut sub 50 dolari/baril, din cauza temerilor legate de perspectivele economice

Prețul petrolului Brent a scăzut sub 50 dolari/baril, din cauza temerilor legate de perspectivele economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2016

Prețul petrolului Brent a scăzut marți cu peste 2%, sub 50 de dolari pe baril, din cauza temerilor legate de perspectivele economiei mondiale, care au anulat efectul problemelor de producție din Nigeria și alte state exportatoare de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între motivele de îngrijorare de numără suspendarea tranzacțiilor unuia dintre cele mai mari fonduri imobiliare din Marea Britanie, al Standard Life, în urma votului de la referendum pentru iețirea țării din Uniunea Europeană. Investitorii așteaptă totodată, în săptămânile următoare, noi date negative privind comerțul și investițiile din China, scrie News.ro.

Cotația petrolului Brent, de referință la Londra, cu livrare în septembrie, este în scădere cu 1,15 dolari, la 48,95 dolari pe baril. Prețul țițeiului Brent este totuși cu 80% peste minimul ultimilor 12 ani, de 27 dolari pe baril, atins în ianuarie.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu livrare în august, este în declin cu 1,41 dolari, la 47,58 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
baril