Prețul petrolului Brent a urcat aproape de 80 de dolari pe baril

Prețul petrolului Brent a urcat aproape de 80 de dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Prețurile petrolului au continuat să crească, iar țițeiul Brent s-a apropiat de 80 de dolari pe baril, în pofida răspândirii rapide a variantei de coronavirus Omicron, susținut de problemele de aprovizionare și de așteptările pentru o scădere a stocurilor din SUA săptămâna trecută, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 60 de cenți, sau cu 0,8%, la 79,20 dolari pe baril. Prețul petrolului  West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 57 de cenți, sau 0,8%, la 76,14 dolari pe baril, scrie News.ro.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Ambele contracte au urcat la cele mai înalte niveluri dintr-o lună, sprijinite de creșterea cotațiilor acțiunilor în SUA.

”Piața de capital pare gata să încheie anul la sau aproape de maxime record, cu un efect ușor și asupra pieței petrolului, ceea ce duce la creșterea prețurilor țițeiului”, a declarat Jim Ritterbusch, președintele Ritterbusch and Associates LLC din Galena, Illinois.

”Sprijinul vine și de la întreruperile de producție în Ecuador, Libia și Nigeria și așteptările unei noi scăderi mari a stocurilor de țiței din SUA”, a declarat un analist în domeniul petrolului al UBS, Giovanni Staunovo.

Cele trei state producătoare de petrol au declarat forță majoră luna aceasta, pentru o parte a producției lor de petrol, din cauza problemelor de întreținere și a închiderii câmpurilor petroliere.

Între timp, un sondaj preliminar al Reuters a arătat luni că stocurile de țiței din SUA au scăzut probabil pentru a cincea săptămână consecutiv, în timp ce stocurile de benzină ar fi rămas în cea mai mare parte neschimbate săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret