Prețul petrolului crește, susținut de așteptările de prelungire a acordului OPEC de reducere a producției

Prețul petrolului crește, susținut de așteptările de prelungire a acordului OPEC de reducere a producției
scris 8 mai 2017

Prețurile petrolului au revenit luni la creștere, după ce ministrul Energiei din Arabia Saudită a declarat că acordul statelor OPEC și al altor producători din afara organizației de reducere a producției de petrol, prevăzut să se încheie în iunie, va fi probabil prelungit până la sfârșitul anului 2017, chiar dacă beneficiile acestuia sunt limitate de creșterea livrărilor din Statele Unite, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent, de referință la Londra, sunt în urcare cu 1,47%, la 49,82 dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, avansează cu 1,36%, la 46,85 dolari pe baril.

Ministrul saudit al Energiei, Khalid Al-Falih, a declarat luni că piața petrolului se reechilibrează după supraoferta din ultimii ani, dar că se așteaptă ca acordul de reducere a livrărilor să fie prelungit.

OPEC, în care Arabia Saudită este lider de facto, precum și alți producători de petrol din afara organizației, cum este Rusia, s-au angajat să reducă producția cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi în primul semestru, pentru a susține prețurile.

EXCLUSIV Falimentul Arelco Power, aprobat de creditori. Hidroelectrica cere tragerea la răspundere a șefilor, Axpo Energy vrea analiza actelor pe 2 ani, care s-ar putea încadra în noțiunea de \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Falimentul Arelco Power, aprobat de creditori. Hidroelectrica cere tragerea la răspundere a șefilor, Axpo Energy vrea analiza actelor pe 2 ani, care s-ar putea încadra în noțiunea de "frauduloase"

Cotațiile petrolului au scăzut puternic săptămâna trecută, din cauza livrărilor mari ale unor state care nu participă la acord, între care Statele Unite.

Perspectivele pieței energetice, schimbările legislative pregătite în domeniu și impactul acestora asupra jucătorilor din domeniul energetic  dar mai ales asupra consumatorului vor fi anunțate, pe lângă multe alte teme, la Profit Energy.forum, pe 15 mai, la Hotel Intercontinental, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec