Prețul petrolului fluctuează ca urmare a producțiilor record înregistrate de OPEC și Rusia

Prețul petrolului fluctuează ca urmare a producțiilor record înregistrate de OPEC și Rusia
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 3 oct 2016

Prețul petrolului a coborât luni dimineață pentru puțin timp sub pragul de 50 de dolari pe baril, piețele rămânând în continuare sceptice cu privire implementarea acordului de reducere a producției semnat săptămâna trecută de membrii cartelului statelor exportatoare de petrol (OPEC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La ora 11:15 (ora României), țițeiul Brent (de referință la nivel european și global) recuperase însă pierderea, tranzacționându-se la un nivel de 50,88 dolari pe baril, în creștere cu 1,35% sau 68 de cenți față de nivelul înregistrat la finalul ședinței de vineri.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) era cotat la 48,84 dolari pe baril, în creștere cu 1,34% față de prețul cu care a închis ultima ședință de tranzacționare pe New York Stock Exchange (NYSE), vineri.

Lukoil: Companiile rusești ar trebui să preia exemplul OPEC și să semneze un acord de plafonare a producției CITEȘTE ȘI Lukoil: Companiile rusești ar trebui să preia exemplul OPEC și să semneze un acord de plafonare a producției

Evoluția fluctuantă a prețului petrolului are la bază ultimele date privind producția cartelului, date care contrazic deocamdată angajamentele asumate de membrii OPEC.

În pofida faptului că, potrivit acordului, statele membre ale cartelului ar trebui să-și micșoreze producția colectivă până la un nivel cuprins între 32,5 și 33 de milioane de barili pe zi, de la nivelul estimat oficial de 33,2 milioane de barili pe zi din luna august, datele pe luna septembrie arată o tendință contrară.

Potrivit Reuters, producția de petrol a OPEC a fost, în luna septembrie, de 33,6 milioane de barili pe zi, în creștere față de cea din luna august, care a fost revizuită la rândul său, de la 33,2 la 33,53 milioane de barili pe zi.

Însă nu numai statele OPEC au ajuns la un nivel record al producției, ci și Rusia. Ministerul rus al energiei a anunțat sâmbătă că în luna septembrie producția de petrol a Rusiei a atins un record de 11,1 milioane de barili pe zi, record al perioadei post-sovietice și în creștere cu 4% peste nivelul din luna august, de 10,7 milioane de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
wti
brent
opec
rusia
producție
record